• De allerbeste service en support
  • 2 jaar garantie
  • Installatie én uitleg bij levering
  • Topkwaliteit

Wanneer je aan het snijden of graveren bent kan het zo zijn dat je een tweede lijn ziet verschijnen die precies dezelfde vorm maakt maar er dan net iets naast. Bij het snijden is de ene lijn is vaak wat dunner en gaat nog wel je materiaal in. De tweede lijn is vaak wat breder en laat alleen maar een oppervlakkig spoor na.

Schaduwlijn

Waardoor ontstaat deze ‘schaduwlijn’?

Deze schaduwlijn ontstaat omdat de laserstraal in de nozzle, het puntje onder aan de lensschacht, tegen de zijkant van het gat aan komt. Normaal gesproken valt de laserstraal precies door het midden van het gat in de nozzle. Wanneer de straal niet door het midden komt dan komt de straal tegen het materiaal van de nozzle aan. Hierdoor heb je geen mooie laserstraal op je product en kan er een tweede lijn ontstaan.

Je kunt dit controleren door een stukje schilderstape onder op de nozzle te plakken en een pulse te schieten. Draai vervolgens de nozzle van de lensschacht af en kijk via de binnenkant door het gat van de nozzle. Doe dit voorzichtig, de nozzle kan heet geworden zijn! Wanneer alles goed gaat dan zie je dat het gat in het tape mooi in het midden van het gat in de nozzle zit. Wanneer er een afwijking is dan zie je dat het gat in de tape niet mooi in het midden van het gat in de nozzle zit. Ook is het vaak zo dat het gat in de tape niet rond is maar dat het een ovaal is geworden.

Hoe verhelp ik de ‘schaduwlijn’?

Ga na of je een botsing hebt gehad met je materiaal. Wanneer er een harde botsing is geweest dan is het mogelijk dat de kop niet meer haaks staat. Een kleine afwijking kan al genoeg zijn om te leiden tot een ‘schaduwlijn’.

Wanneer je merkt dat de kop niet haaks staat dan zul je dit moeten herstellen.

Klik hier om meer te lezen over het haaks stellen van de laserkop van de BRM Pro.
Klik hier om meer te lezen over het haaks stellen van de laserkop van de BRM Original.

Mocht de kop haaks staan of je hebt de kop haaks gezet dan is het zaak de spiegeluitlijning helemaal na te lopen. Een schaduwlijn kan ook ontstaan uit een spiegeluitlijning die wat afwijkt.

Mocht je er niet uit komen dan helpen we je graag. Stuur een ticket met eventueel wat foto’s van je resultaat en we kijken hoe we je het beste verder kunnen helpen.

Download onze gratis brochure
Ga
Chat via WhatsApp

Welke lasermachine moet ik hebben?

Bekijk onze overzichtspagina met lasermachines of laat je
vrijblijvend adviseren.

+31 544 350320