• De allerbeste service en support
  • 2 jaar garantie
  • Installatie én uitleg bij levering
  • Topkwaliteit

Natuursteen lasermachine

Natuursteen graveren wordt vaak gedaan met behulp van BRM lasers! Er worden allerlei soorten steen gegraveerd, zoals graniet, zandsteen, kalksteen en blauwe hardsteen. Het snijden van natuursteen is niet mogelijk omdat daarvoor te veel kracht nodig is en het te veel vervuiling veroorzaakt. Maar het graveren van steen met een BRM CO2 lasers geeft prachtige resultaten! Iedere denkbare tekst of afbeelding kan gegraveerd worden en een spectaculair effect op het oppervlak van de steen laten zien. Bij BRM ben je dus aan het juiste adres, ook als het gaat om het bewerken van steen!

Mogelijkheden met steen

Hoe donkerder de steen, hoe beter het contrast uitkomt. De duidelijkste resultaten worden behaald met de donkere steensoorten als marmer of graniet. En als de steen gepolijst is of wanneer de steen van nature een gladde structuur heeft. Voor nog meer effect wordt bij bepaalde steensoorten de gravure ingekleurd met een waterproof lak of hars. Kortom, bij natuursteen graveren is het essentieel om in kaart te brengen welke bewerking het beste bij het type steen past.

Doeleinden natuursteen graveren

In de herdenkingsbranche wordt vaak gebruik gemaakt van de lasertechniek als het gaat om het graveren van bijvoorbeeld grafstenen. Vooral zwarte steensoorten als marmer en graniet geven mooie resultaten. Ook wand- of vloertegels worden gegraveerd. Of naamborden en tegels voor projecten als ‘The Walk of Fame’. Of de specifieke gedenksteen die vaak op gebouwen te zien is: ‘Eerste steen geplaatst door…’ Maar ook in de interieursector is laser graveren een veelgebruikte techniek.

Steen laseren is een compleet andere techniek dan etsen. Etsen is een handmatig proces. Daardoor is het natuurlijk veel minder nauwkeurig. Een andere mogelijke techniek om steen te bewerken is zandstralen. Deze techniek is ook minder precies en efficiënt. De beste oplossing om steen nauwkeurig en snel te graveren is altijd lasergraveren met een BRM lasermachine!

Natuursteen met een gravure en namen van een bruidspaar.

Lasermachine voor steen

BRM levert machines met een vermogen tot 150 watt. Niet alleen hardstenen materialen zijn te bewerken maar ook materialen als keramiek of porselein zien er geweldig uit als ze zijn gegraveerd door een BRM laser. Elk type steen reageert anders op de impact van de laserstraal. Er zijn dus nauwelijks standaard richtlijnen voor het graveren van steen met een lasermachine. Een optimale verhouding tussen snelheid en vermogen is hierbij heel belangrijk. Alle instellingen kunnen worden aangepast, zodat je geweldige resultaten kunt behalen die aan jouw wens voldoen! Een BRM CO2 lasermachine is een prefecte oplossing voor het graveren van steen.

 

Ben je benieuwd welke lasermachine het beste bij je past?

Neem contact met ons op.

Snijden en graveren met lasermachines

Een lasermachine helpt je snel en moeiteloos vele materialen snijden of graveren. Onze machines zijn hybride, je krijgt een laser snijmachine en een laser graveermachine in één. Of je nou metaal gaat graveren of leer gaat snijden, met een BRM lasermachine wordt jouw klus een fluitje van een cent. In ons assortiment vind je lasermachines in diverse modellen. Ze verschillen onder andere qua vermogen, afmetingen en prijs. De populairste machine is de Pro 1300, deze wordt ingezet door klanten in verschillende branches en staat onder andere op scholen en bij architecten. Mocht je op zoek zijn naar een machine met een groter werkgebied dan is de Pro 1600 het perfecte model. Alle machines bieden wij aan inclusief montage en instructie. Zo kun je er meteen mee aan de slag.

Wil je meer weten over het bewerken van steen? We laten je heel graag alle mogelijkheden zien van onze machines. Heb je vragen of wil je informatie? Neem vandaag nog contact met ons op. Team BRM staat voor je klaar!

Download onze gratis brochure
Ga
Chat via WhatsApp

Welke lasermachine moet ik hebben?

Bekijk onze overzichtspagina met lasermachines of laat je
vrijblijvend adviseren.

+31 544 350320