• De allerbeste service en support
 • 2 jaar garantie
 • Installatie én uitleg bij levering
 • Topkwaliteit

Graveren op metaal: snel, makkelijk en secuur

Ben jij op zoek naar nieuwe manieren om metaal te bewerken en ben je geïnteresseerd in gravures? Overweeg dan om een laser graveermachine voor metaal te kopen. Deze apparaten maken het graveren op metaal ontzettend eenvoudig. De sterke laser etst zo een prachtig design in de bovenste laag van jouw metalen producten, altijd met dezelfde precisie. Ga je metaal graveren met deze apparaten, dan ben je in staat om al je eigen designs tot leven te wekken. De machines van BRM Lasers maken graveren op metaal zo makkelijk mogelijk, zodat jij altijd prachtige metalen producten ontwerpt voor al je klanten. Kortom, metaal graveren met een BRM lasermachine biedt zowel kwaliteit als efficiëntie voor je productieproces.

Hoe werkt het laser graveren metaal?

Voordat je een apparaat inschakelt voor het graveren op metaal, moet je wel weten hoe deze techniek werkt. Deze laser graveermachines metaal beschikken over een ontzettend sterke laserstraal. Deze kan je helemaal zelf instellen, zodat het graveren van metaal zo nauwkeurig mogelijk verloopt. Stel de dikte van de straal in en speel zelfs met de kracht van de laser. Wanneer de straal het metaal raakt, worden de bovenste lagen op ontzettend hoge temperaturen verbrand. Hierdoor ontstaat er geen pof tijdens het laser graveren van metaal. De laser graveermachines metaal zijn bovendien voorzien van een computer. Deze maakt het mogelijk om de laser gemakkelijk te programmeren, zodat jij je eigen designs kan graveren op metaal. Upload de bestanden en laat de machine automatisch zijn werk doen, waarna jij een prachtig gepersonaliseerd product in handen hebt.

Laser graveren metaal met een c02 lasermachine

Voor het graveren van RVS met een Co2 lasermachine is het belangrijk dat je Cermark spray gebruikt. Door middel van deze spray brand je de gravure in het metaal zonder het gevaar dat de laserstraal terug kan kaatsen naar de laserkop, wat de machine zou kunnen beschadigen.

Een gravure van het logo van een restaurant op een RVS plaat.

Wat zijn de voordelen van laser graveermachine metaal?

Werk je regelmatig met verschillende metaalsoorten en zoek je een manier om deze op een snelle en professionele manier te bewerken? Dan is een lasermachine de ideale keuze voor graveren op metaal. Er zitten namelijk allerlei fijne en handige voordelen aan deze machines:

 • Ze werken ontzettend nauwkeurig: iedere lijn is strak en verfijnd
 • Graveren op metaal gaat ontzettend netjes, doordat de laser het metaal op hoge temperaturen bewerkt. Schoonmaken is dus niet nodig.
 • Ze zijn in te zetten voor maatwerk, maar zijn ook geschikt voor lopendebandwerk.
 • De apparaten zijn eenvoudig in gebruik en dus ook geschikt voor personen met weinig kennis van lasertechniek.
 • Het gebruik van een lasermachine is volledig veilig en verantwoord.
 • Zelf graveren in metaal gaat ontzettend snel en eenvoudig dankzij de computergestuurde laser.
 • Je creëert je eigen designs en kunt deze tot in de puntjes perfectioneren.

Hoe zit het met de veiligheid?

Wanneer je denkt aan het laser graveren van metaal, denk je misschien aan een gevaarlijk proces dat niet geschikt is voor iedereen. Toch valt dat in de praktijk erg mee. Het gebruik van een laser graveermachine metaal is namelijk erg eenvoudig en veilig. De laser is netjes opgeborgen achter een gesloten kast, waardoor deze nooit aan te raken is. De gesloten klep zorgt er bovendien voor dat geurtjes en fijnstof geen kans krijgen om te ontsnappen. Daarnaast is de omkasting van de machine hittebestendig. Tijdens het lasergraveren van metaal kan je het apparaat dus gewoon aanraken. Dat maakt het mogelijk om deze apparaten gewoon in een drukke werkomgeving te plaatsen. Je hoeft je dus geen enkel moment zorgen te maken over de veiligheid op de werkvloer met een laser graveermachine metaal.

Gravure van een logo op een aluminium schaal

Welke soorten metaal kan je graveren?

Het grote voordeel van een krachtige laser graveermachine metaal:  metaal graveren is vrijwel altijd mogelijk. Deze apparaten zijn breed inzetbaar en daardoor ontzettend veelzijdig. Je gebruikt ze voor het lasergraveren van metaal in alle vormen en maten. Zo ben je in staat om verschillende metaalsoorten te gebruiken in jouw maakproces, zodat je prachtige en unieke producten maakt. Kies ervoor om staal te graveren of gebruik de graveermachine voor metaal met een zachtere textuur. Wil je weten welke soorten metaal geschikt zijn voor het apparaat? Hier vind je een voorbeeld van de verschillende materialen die je kunt bewerken met een lasermachine.

 • Roestvrij staal
 • Aluminium
 • Gelegeerd staal
 • Snelstaal
 • Geanodiseerd aluminium
 • Geharde metalen
 • Titanium
 • Carbides
 • Zilver
 • Goud
 • Koper
 • Geelkoper
 • Metalen met een coating

RVS Lasergraveren

Roestvrij staal (afgekort als RVS) is veruit de meest veelzijdige metaalsoort ter wereld. Immers is het een sterk, betaalbaar en flexibel type metaal dat zeer goed tegen de elementen bestand is. Daarom wordt het voor een breed scala aan verschillende doeleinden bewerkt. RVS lasergraveren is een veelgebruikte vorm om snel en kostenefficiënt RVS te bewerken. Met onze machines kun je RVS lasergraveren met een hogere precisie dan een traditionele graveermachine. Onze BRM machines worden in diverse sectoren toegepast voor veel verschillende doeleinden. Bovendien is het mogelijk alle typen RVS platen te graveren: Zowel austenitische, ferritische als martensitische kun je met een ongekende efficiëntie bewerken. Onze machines hebben een precisie tot wel 0,1 mm, wat het mogelijk maakt om uiterst gedetailleerde bewerkingen uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan plaatjes, teksten of logo’s. Kortom, onze BRM graveermachines zijn van uiterst toegevoegde waarde voor RVS lasergraveren.

lasergraveren aluminium

Aluminium is een veelzijdige metaalsoort dat diverse voordelen met zich meebrengt. Immers is het zowel licht als sterk, wat het zeer geschikt voor de transportsector maakt. Aluminium wordt bijvoorbeeld gebruikt voor verschillende panelen, machines en systemen waar gewicht een belangrijke rol speelt. Bovendien wordt het ook genoeg voor decoratieve doeleinden gebruikt. Onze BRM lasermachines zijn uitermate geschikt voor het graveren van aluminium. Daarbij is het mogelijk om diverse typen aluminium te lasergraveren. Denk bijvoorbeeld aan mat, glanzend of geanodiseerd aluminium lasergraveren.

Graveren op metaal: voor welke sectoren?

Over het algemeen is metaal graveren een techniek die vooral binnen de technische sector wordt gebruikt. Het is namelijk een secure manier om verschillende onderdelen te markeren en traceerbaar te maken. Batchnummers, serienummers en andere labels zijn niet weg te denken uit de industrie. Daarnaast is het graveren op metaal een techniek die goed van pas komt binnen de creatieve sector. Meubelmakers, kunstenaars en zelfs juweliers zijn in staat om hun producten een persoonlijke touch te geven met behulp van deze technologie. Ook messenmakers, keukenfabrikanten en zelfs architecten zijn gebaat bij een graveermachine voor metaal. Daarnaast zijn er ook reclamebureaus die zelf graveren in metaal om op maat gemaakte promotiematerialen te ontwikkelen. Als laatste is er nog het onderwijs. Dankzij een professionele lasermachine leren studenten hoe laser graveren op metaal werkt.

Metaal lasergraveren met prachtige versieringen

Maak je persoonlijke cadeaus of specialiseer jij je in het ontwerpen van sieraden, kunstwerken of andere kostbare metalen producten? Dan is het laser graveren van metaal een goede techniek om je producten extra sierlijkheid te geven. Ontwerp je eigen tekeningen en laat deze moeiteloos graveren op het metaal, zodat ieder cadeau weer zijn eigen uitstraling krijgt. Daarnaast is het lasergraveren van metaal ideaal wanneer je jouw producten graag personaliseert. Voeg een naam toe, of graveer een datum in edelmetalen ringen. Ben jij in staat om zelf te graveren in metaal, dan geef jij jouw klanten altijd een uniek product met de juiste persoonlijke toevoeging. Kortom: laser graveren op metaal is van grote meerwaarde wanneer je kunst, decoraties, sieraden of andere speciale handgemaakte producten maakt. Kortom, metaal graveren wordt gemakkelijker met een BRM lasermachine.

Ben je benieuwd welke lasermachine het beste bij je past?

Neem contact met ons op.

Download onze gratis brochure
Ga
Chat via WhatsApp

Welke lasermachine moet ik hebben?

Bekijk onze overzichtspagina met lasermachines of laat je
vrijblijvend adviseren.

+31 544 350320