• De allerbeste service en support
 • 2 jaar garantie
 • Installatie én uitleg bij levering
 • Topkwaliteit

Hout lasersnijden

Er zijn talloze manieren om hout te bewerken, maar hout lasersnijden  is een van de meest effectieve en snelle manieren om hout te bewerken. Met behulp van een krachtige hout laser machine is het mogelijk om maatproducten te maken van vrijwel iedere houtsoort. Een computer stuurt de laser aan, waardoor je zelf geen zwaar werk hoeft te verrichten. Ontdek de vele mogelijkheden en lees hier waarom hout laseren misschien wel dé uitkomst is voor jouw bedrijf of school.

De werking van een hout laser machine

De naam zegt het natuurlijk al: een hout lasermachine beschikt over een krachtige laser. Het is deze lichtstraal die ervoor zorgt dat hout op een snelle en efficiënte manier gesneden wordt. Dat heeft te maken met de hitte die de laser creëert. Zodra het hout met de laser in aanraking komt, wordt het materiaal op een ontzettend hoge temperatuur verbrand. Hierdoor ontstaat er een strakke en nette snijlijn die niet na te maken is wanneer je met de hand werkt. De hout laser machine is op allerlei diktes in te stellen en kan op deze manier verschillende patronen maken. Hout lasersnijden is dus een goede manier om gedetailleerde ontwerpen te maken in hout, zonder met een figuurzaag aan het werk te moeten.

Lasersnijden hout, of graveren?

De laser wordt volledig via een computer aangestuurd. Deze computer weet welke bewegingen de laser moet maken om jouw ontwerp tot in detail na te maken. Met behulp van speciale bijgeleverde software creëer je een snijpatroon voor je eigen designs. Dit document verstuur je vervolgens naar de computer. Leg het gewenste hout op de werktafel van het apparaat, sluit de kap en druk op de startknop. Vervolgens begint de machine automatisch jouw hout te laseren, waarna je een prachtig bewerkt stuk hout in handen hebt. Zo is hout lasersnijden een snel en efficiënt proces.

Lees hier meer over het lasergraveren van hout

Een gegraveerd houten bord, met een afbeelding van een motor.

Welke soorten hout kan je laseren?

Het grote voordeel van een hout laser machine is dat deze apparaten in staat zijn om allerlei soorten hout te bewerken. De krachtige laser heeft er geen enkele moeite mee om harde of zachte houtsoorten te snijden. Daarnaast is het mogelijk om geperst hout te laseren met een hout laser machine, maar natuurlijke houtsoorten zijn ook geen enkel probleem. Heb je dus een van deze snijmachines voor hout in je bezit, dan ben je in staat om al deze houtsoorten te snijden:

 • Multiplex
 • Spaanplaat
 • Mdf
 • Hdf
 • Massief hout
 • Natuurlijk hout
 • Timmerhout
 • Fineer
 • Kurk

Het is wel belangrijk om in gedachten te houden dat iedere houtsoort anders reageert op de laser. Zo kost het de laser meer energie om geperst hout te snijden, terwijl de textuur van natuurlijk hout juist makkelijker te bewerken is. De bewerkingstijd verschilt dus van het type hout dat je uitzoekt. Dit is belangrijk om rekening mee te houden met hout lasersnijden.

De voordelen van lasersnijden hout

Het is mogelijk om hout te lasersnijden met een zaag of freesmachine, dus waarom zou je voor een lasermachine kiezen? Het antwoord is simpel. Een lasermachine stelt je namelijk in staat om preciezer, netter en sneller te werken. Dat heeft alles te maken met de computergestuurde laser. Deze volgt jouw patroon tot op de millimeter en weet op deze manier de meest gedetailleerde vormen te maken. Dit betekent ook dat ieder stuk hout op dezelfde manier wordt gesneden, waardoor massaproductie geen enkel probleem is. Je hoeft enkel het stuk hout in de machine te vervangen, waarna de laser weer exact hetzelfde patroon volgt.

Bovendien raakt het hout de laser niet fysiek aan. Het gaat om een krachtige lichtstraal die hout lasersnijdt met behulp van enorme hitte. Dat betekent dat er geen frictie ontstaat, waardoor rondvliegende splinters en stof verleden tijd zijn. Dat maakt het lasersnijden van hout veiliger en dus een betere keuze. Het houten materiaal hoeft ook niet vastgeklemd te worden in de hout laser machine, waardoor je beschadigingen voorkomt. Zo bespaar je een hoop tijd en moeite met hout laseren, terwijl het eindresultaat precies is wat jij voor ogen had.

De veiligheid van hout lasersnijden

Hout laseren is een techniek die goed van pas komt bij allerlei soorten bedrijven, maar hoe veilig is het om deze machines te gebruiken? De lasermachines van BRM zijn zo ontworpen dat je ze op een hands-off manier gebruikt voor hout lasersnijden. Dat betekent dat je geen risico loopt dat je hand in contact komt met de krachtige laser. Het overgrote deel van de modellen beschikt namelijk over een kap die de werkruimte afsluit. Bovendien produceren de apparaten relatief weinig rook wanneer ze hout lasersnijden. Dat heeft alles te maken met de hoge temperatuur waarop de laser werkt. Eventuele rook die wel ontstaat, wordt tegengehouden door de kap en weggezogen via de afzuiginstallatie. Dit maakt hout lasersnijden

Bij het lasersnijden van hout loop je ook niet het risico dat je jezelf verwondt aan grove stukken hout of splinters. De laser creëert namelijk een strakke snijlijn die relatief glad aanvoelt. Er is ook geen sprake van rondvliegende sprinters, aangezien er geen frictie ontstaat tussen het hout en de laser. Kortom: hout lasersnijden is een veilig en schoon proces.

Lasergesneden onderdelen gebruikt voor het decor van een ruimteschip gemaakt door A Small Gang.

Voor welke branches is hout lasersnijden interessant?

Talloze bedrijven hebben baat bij een eigen machine voor het lasersnijden van hout. In grote fabrieken komt de techniek goed van pas bij het creëren van losse onderdelen die vervolgens in elkaar worden gezet. Daarnaast zullen bordenmakers ook regelmatig hout lasersnijden, zodat ze unieke en op maat gemaakte reclameborden kunnen produceren. Andere bedrijven die regelmatig hout laseren zijn architectenbureaus, meubelmakers, speelgoedproducenten en kunstenaars.

Daarnaast zijn er ook veel scholen die hun leerlingen kennis willen laten maken met de verschillende manieren om hout te snijden. Een hout lasermachine is daarom onmisbaar in het klaslokaal. Studenten leren op deze manier hoe ze zelf ontwerpen maken, deze digitaal ontwikkelen en hun designs vervolgens omzetten in tastbare objecten. Het gebruik van een hout laser machine is relatief eenvoudig en bovendien veilig. Dat is te danken aan de kap die de laser afsluit. Hierdoor zijn ook beginnende studenten in staat om te leren hoe ze een snijmachine voor hout gebruiken.

 

De toepassingen van hout laseren

Hout lasersnijden is een techniek die op allerlei manieren kan worden ingezet. Voor talloze projecten is het belangrijk om op maat gemaakte stukken hout te creëren die tot op de millimeter nauwkeurig zijn gesneden. Hout laseren stelt je in staat om gedetailleerde ontwerpen te maken die bovendien gemakkelijk te personaliseren zijn. Zo komt deze techniek goed van pas bij het maken van:

 • Meubels
 • Maquettes
 • Versieringen
 • Naamplaatjes
 • Reclameborden
 • Relatiegeschenken
 • Kunst
 • Schoolprojecten
 • Speelgoed

 

Wat kost het lasersnijden van hout?

Voor ieder proces geldt natuurlijk dat het prijskaartje een grote rol speelt. Daarom is het fijn om te weten of hout lasersnijden een prijs heeft die betaalbaar is. Het is echter niet makkelijk om te bepalen hoeveel hout laseren precies kost. Dit is namelijk afhankelijk van allerlei factoren: hoe vaak gebruik je de machine, wat voor soorten hout wil je lasersnijden met het apparaat en gebruik je de machine ook voor het snijden van andere materialen? Des te meer uren een lasermachine maakt, des te sneller de individuele onderdelen zullen slijten. Deze moeten vervolgens vervangen worden, wat de grootste kostenpost is na de aanschaf van de machine. Gemiddeld kan je rekening houden met €2,- aan onderhoudskosten per uur dat het apparaat in gebruik is.

De hout laser machine prijs ligt van tevoren wel vast, maar is ook afhankelijk van het model dat je uitkiest. BRM heeft verschillende modellen die allemaal een andere afmeting hebben. Over het algemeen geldt: des te groter de lasermachine, des te hoger de prijs. Het is dus mogelijk om op de kosten te besparen door voor een iets kleiner model te gaan. Houd hierbij wel in de gaten of het werkoppervlak groot genoeg is voor het type hout dat je wilt lasersnijden. Installatie- en leveringskosten zijn niet inbegrepen bij de kostprijs.

Welke laser snijmachine is het beste voor jou?

Voordat je een laser snijmachine koopt, moet je eerst weten welke specificaties je nodig hebt. Afhankelijk van de materialen welke je wilt snijden en het benodigde werkgebied heb je de keuze uit een aantal verschillende modellen.
Weet je het niet precies, kom dan langs voor een vrijblijvende demonstratie. Tijdens deze demonstratie helpen wij jou met het kiezen van de juiste laser snijmachine. Zo voorkom je dat je te veel betaalt en heb je de beste machine voor je projecten.

 

Ben je benieuwd welke lasermachine het beste bij je past?

Neem contact met ons op.

Een volledig lasergesneden modelbouwhuis bij Miniworld Rotterdam.

Hout lasersnijden en graveren met lasermachines

Een lasermachine helpt je snel en moeiteloos vele materialen snijden of graveren. Onze hout laser machines zijn hybride, je krijgt een laser snijmachine en een laser graveermachine in één. Of je nou metaal gaat graveren of leer gaat snijden, met een BRM lasermachine wordt jouw klus een fluitje van een cent. In ons assortiment vind je lasermachines in diverse modellen. Ze verschillen onder andere qua vermogen, afmetingen en prijs. De populairste machine is de Pro 1300, deze wordt ingezet door klanten in verschillende branches en staat onder andere op scholen en bij architecten. Mocht je op zoek zijn naar een machine met een groter werkgebied dan is de Pro 1600 het perfecte model. Alle machines bieden wij aan inclusief montage en instructie. Zo kun je er meteen mee aan de slag met hout lasersnijden.

Een snijmachine voor hout van BRM

Ben jij op zoek naar een hoogwaardige lasermachine die in staat is om allerlei soorten hout te snijden? Dan zijn de machines van BRM de keuze voor jou. BRM heeft een ruim assortiment aan hout laser machines die allemaal hun eigen kwaliteiten hebben. Zo is het mogelijk om voor een model met een gesloten kap te gaan, maar er zijn ook open bed modellen verkrijgbaar. Iedere BRM snijmachine voor hout heeft bovendien andere afmetingen. Zo ben je altijd in staat om een geschikt model te vinden voor je fabriekshal, werkkamer of klaslokaal.

Heb je vragen over de mogelijkheden met hout lasersnijden? Of ben je op zoek naar advies over het gebruik van een hout laser machine? Neem dan gerust een keer contact op met BRM. Wij staan voor je klaar om je passend advies te geven over hout lasersnijden!

Download onze gratis brochure
Ga
Chat via WhatsApp

Welke lasermachine moet ik hebben?

Bekijk onze overzichtspagina met lasermachines of laat je
vrijblijvend adviseren.

+31 544 350320