• De allerbeste service en support
  • 2 jaar garantie
  • Installatie én uitleg bij levering
  • Topkwaliteit

De voordelen van een lasersnijder

Icoon restmateriaal

Restmateriaal

Er is geen sprake van vijlsel of residu zoals bij een CNC-frees. De laserkop raakt het materiaal niet aan en daardoor heb je geen last van rotzooi.

Icoon accuraatheid

Accuratesse

De lasersnijder snijdt tot op de tiende millimeter nauwkeurig en is altijd accuraat.

Icoon geen nabewerking nodig

Nabewerking

Bij de meeste producten is er geen nabewerking benodigd. Jouw producten zijn meteen goed afgewerkt en klaar voor gebruik.

Icoon van een zandloper

Levensduur

Een BRM lasersnijder heeft geen slijtgevoelig gereedschap en gaat lang mee.

Is een lasersnijder iets voor mij?

De mogelijkheden van het gebruik van een laser snijder zijn vrijwel onbeperkt. De machines worden bijvoorbeeld gebruikt in de mode-industrie, reclame-industrie en de scheepsbouw. Heel veel bedrijven weten dus nog niet of een machine interessant voor hun zou kunnen zijn. Bekijk de ervaringen van onze klanten.

Het hoofdkantoor van BRM Lasers in Winterswijk.

Vraag nu je gratis brochure aan.

Je krijgt het complete overzicht van alle lasersnijders direct in je mailbox.

Branches

Wij hebben klanten in allerlei branches. Onze machines staan bijvoorbeeld bij veel scholen om het ruimtelijk inzicht van studenten te verbeteren. Daarnaast wordt hij bijvoorbeeld vaak gebruikt binnen de print & sign branche. Klanten snijden belettering uit acrylaat, of snijden onderdelen uit geprinte producten. Ook wordt hij regelmatig ingezet voor het maken van relatiegeschenken.

 

  • Icoon relatiegeschenken Graveer- en lasersnijbranche
  • Icoon print & sign branche Print en Sign
  • Icoon interieurbouw Interieurbouw en meubelmakers
  • Icoon onderwijs Onderwijs en FabLabs
  • Icoon architecten Maquettebouw en modelbouw
Zonder mijn lasersnijder zou Studio Bee niet bestaan. BRM is een veilige keus, en qua prijs zijn ze ook vrij scherp. Wat dus ideaal is voor een startend bedrijf.
— Laszlo Meulman (Studio Bee) Bekijk alle ervaringen

Door het personaliseren van producten zoals snijplanken of wijnkisten weten zij hun klanten keer op keer te verassen. Verschillende prototype bedrijven maken ook gebruik van de lasersnijder, zo hebben wij een klant die onderdelen maakt voor drones. We denken dan ook graag met je mee over hoe jij een lasermachine het beste in kunt zetten binnen je bedrijf.

Demonstratie van de BRM lasermachine

Meld je aan voor een demo in onze showroom!

Een laser snijder is een aanwinst voor elk bedrijf. Ben je benieuwd naar wat een laser kan betekenen voor jou?

We laten je graag de talloze mogelijkheden zien. Maak een afspraak en onze specialisten Eric of Ruud laten je alle mogelijkheden zien!

Demonstratie aanvragen

Hoe werkt een lasersnijder?

De techniek van een lasersnijder is erg fascinerend. In de machine wordt er een lichtstraal opgewekt, die een grote kracht heeft. Doordat materiaal verdampt als het met deze straal in aanraking komt, is het mogelijk om door materialen heen te snijden.

Achter in de machine zit een glazen buis gevuld met een mengsel van een aantal gassen. Doordat er elektriciteit met een groot voltage doorheen wordt geleid ontstaat er een (voor het oog onzichtbare) laserstraal. Deze laserstraal gaat via spiegels naar de laserkop en wordt gefocust door een lens. De laserkop kan vrij door de machine bewegen waardoor elk product uitgesneden of gegraveerd kan worden.

De weg die de laserstraal aflegt in de machine.

Het gebruiksgemak

De software van de lasersnijder kan verschillende vectorbestandsformaten zoals .ai en .dxf lezen. Het is daarom geen probleem om met je favoriete tekenprogramma zoals Adobe Illustrator en AutoCAD te blijven werken.

Nadat je het ontwerp ingeladen hebt in de software, geef je aan met wat voor een instellingen het product gemaakt moet worden. Vervolgens geef je aan waar op het materiaal je ontwerp moet komen en vervolgens kun je de machine starten. De machine is makkelijk in gebruik en het is snel te leren hoe de bediening van de machine werkt.

Waarom BRM?

BRM Lasers is een ervaren leverancier met hoogwaardige lasersnijders. Al meer dan 10 jaar leveren we in heel Europa aan talloze tevreden klanten.

Icoon kwaliteit

Topkwaliteit

Een betrouwbare machine, door onze doorlopende kwaliteitsborging op alle onderdelen.

De allerbeste service en support

De allerbeste service en support

We staan klaar om al je vragen te beantwoorden, wanneer en op welke manier je dat wilt.

icoon 2 jaar garantie

2 jaar garantie

We bieden 2 jaar garantie op al onze nieuwe laser snijder.

Installatie én uitleg bij levering

Installatie én uitleg bij levering

Fanatiekelingen die blijven totdat je precies weet hoe alles werkt.

Veelgestelde vragen

Wat is een lasersnijder?

Een lasersnijder is een computergestuurde machine waarmee je enorm veel verschillende materialen kunt snijden. Complexe vormen van uiteenlopende diktes snijd je er moeiteloos mee. En dat ook nog eens veel nauwkeuriger en sneller dan met een gewone handzaag of zaagmachine. Met een BRM-lasersnijder kun je ook graveren. Kun je nagaan welke onbegrensde mogelijkheden zo’n apparaat je biedt!

Wat kost een lasersnijder?

Dat ligt eraan wat je ermee wilt doen. Ga je vooral snijden of ook graveren? Dat bepaalt namelijk mede het wattage van je lasersnijder. Hoe groot worden je werkstukken? Als je dat weet, kun je het machineformaat kiezen dat het beste bij jouw toepassing aansluit. Voor een bedrag van rond de €10.000 heb je onze kleinste gesloten BRM-laser met een werkgebied van 400 x 600 mm. De grootste gesloten machine is er voor €11.295 en dan heb je 1000 x 1600 mm tot je beschikking. Laat ons weten waar je naar op zoek bent. We denken heel graag mee!

Hoe werkt een lasersnijder?

De afkorting ‘Laser’ komt uit het Engels en betekent: Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation. Klinkt ingewikkeld! Eenvoudig gezegd is het een bundel van licht die we laserstraal noemen. De lasersnijder wordt door software aangestuurd. Met de juiste instellingen geef je aan wat de machine moet doen. De smalle intense laserstraal zorgt ervoordat materiaal vliegensvlug smelt en verdampt. Zo kun je heel snel en ontzettend nauwkeurig snijden.

Welke materialen kan een lasermachine lasersnijden?

Met een lasersnijder zijn heel verschillende materialen te snijden. Denk aan papier, karton, hout, textiel, leer en ontelbare soorten kunststof. Glas, steen en metaal zijn niet te snijden met een laser snijder. Maar je kunt ze wel graveren. Daarvoor heb je geen extra machine nodig. Want een BRM-laser snijdt én graveert.

Vragen? Bel ons op +31 544 350320 of WhatsApp ons.
Download onze gratis brochure
Ga
Chat via WhatsApp

Welke lasermachine moet ik hebben?

Bekijk onze overzichtspagina met lasermachines of laat je
vrijblijvend adviseren.

+31 544 350320