• De allerbeste service en support
  • 2 jaar garantie
  • Installatie én uitleg bij levering
  • Topkwaliteit

Polycarbonaat lasersnijden

Polycarbonaat is een enorm veelzijdige kunststof die voor vele doeleinden wordt gebruikt. In tegenstelling tot vele andere kunststoffen kan polycarbonaat namelijk zeer hoge temperaturen aan. Daarom zijn de lasermachines van BRM uitermate geschikt voor het bewerken van deze kunststof. Bovendien bieden onze machines een precisie en kwaliteit aan die vele malen hoger ligt dan traditionele freesmachines. Hierbij is het mogelijk zowel te lasersnijden als lasergraveren. Kortom, polycarbonaat lasersnijden met een BRM lasermachine biedt je enorm veel mogelijkheden, waardoor jij de volle controle hebt over het eindproduct.

De toepassingen van polycarbonaat lasersnijden

Polycarbonaat is een gemakkelijk te bewerken kunststof die zich voor vele toepassingen uitermate goed leent. Het is een stevig en transparant materiaal dat veel gebruikt wordt bij het produceren van diverse alledaagse voorwerpen. Doordat een polycarbonaat een thermoharder is, is het materiaal erg goed bestendig tegen de hoge temperaturen die bij het lasersnijden vrijkomen. Onze BRM lasermachines worden al veelvuldig gebruikt voor het lasersnijden van polycarbonaat en is onder anderen geschikt voor het produceren van:

  • Mobiele telefoons en smartphones
  • Veiligheidsmateriaal als helmen en brillen
  • PET- en drinkflessen
  • Diverse verpakkingen

De voordelen van polycarbonaat lasersnijden

Het frezen van polycarbonaat wordt al jaren op dezelfde wijze uitgevoerd. Sinds de opkomst van lasersnijden is deze traditionele vorm van bewerken in een rap tempo achterhaald geworden. Lasermachines bieden namelijk vele voordelen ten opzichte van freesmachines. Ten eerste werkt het lasersnijden van polycarbonaat 20% tot 50% sneller dan een freesmachine. Dit komt mede doordat je bij het lasersnijden amper tot geen nabewerking nodig hebt. Bij een freesmachine dien je nog de randen te vlampolijsten of afbramen. De hitte van de laser smelt de randen licht, wat hetzelfde resultaat geeft als vlampolijsten. Deze extra stap kun je met een lasermachine dus overslaan. Daarnaast is de laser tot wel 0,1 mm nauwkeurig in het lasergraveren of lasersnijden van polycarbonaat. Dit maakt het mogelijk om zelfs de meest gedetailleerde producten uit te snijden. Ook hoef je geen rekening te houden met de dikte of eventuele slijtage van je freeskop, omdat de laser geen fysiek contact heeft met het materiaal. Deze voordelen zorgen ervoor dat je polycarbonaat tot wel 50% sneller kunt bewerken, en met een veel hogere precisie. Kortom, zowel je productiecapaciteit als de kwaliteit van het eindproduct verbeter je aanzienlijk. Al deze voordelen zorgen ervoor dat het aanschaffen van een BRM lasermachine een investering is die zich al op de korte termijn zeker terugbetaalt.

Vragen over het lasersnijden van polycarbonaat? Neem contact met ons op

Het kopen van een BRM lasermachine zorgt voor een hoogwaardige bewerking van je polycarbonaat producten. Wel is het daarbij essentieel dat je een model uitkiest dat het beste bij je eigen productieproces past. Kom je er zelf niet uit? Vraag dan om advies van onze specialisten over welke BRM machine het meest geschikt is voor jouw doeleinden. Ook is het mogelijk bij ons een vrijblijvende demonstratie bij te wonen. Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder!

Download onze gratis brochure
Ga
Chat via WhatsApp

Welke lasermachine moet ik hebben?

Bekijk onze overzichtspagina met lasermachines of laat je
vrijblijvend adviseren.

+31 544 350320