• De allerbeste service en support
  • 2 jaar garantie
  • Installatie én uitleg bij levering
  • Topkwaliteit

Vakwerk met een lasermachine

Als interieurbouwer of meubelmaker lever je vakwerk af waarmee je een stempel drukt op allerlei verschillende interieurs. Door jouw ontwerpen en producten komt de visie van je opdrachtgever tot leven. Dat interieur weerspiegelt uiteindelijk een persoonlijkheid of een merk. Cliënten, bezoekers of klanten voelen zich op hun gemak in de omgeving door jouw werk. En dat is precies de bedoeling.

Interieurs zijn er in onvoorstelbaar veel soorten en maten. Van winkels tot horeca, van showrooms tot kantoren, van musea tot bibliotheken en meer. Bepaalde interieuropdrachten zijn seriematig werk zoals een lijn van tafels waar een trendy modeketen kleding op presenteert. Of het gaat juist om een op maat gemaakte unieke ontvangstbalie voor een hotel. Precies dat leveren wat gevraagd wordt, kost tijd en inspanning: van ontwerp naar uitvoering en uiteindelijk de afwerking. Binnen dat proces biedt een lasermachine duidelijke voordelen.

Een lasermachine is een waardevolle toevoeging aan het machinepark van iedere interieurbouwer en meubelmaker. Je werkt ontwerpen snel uit in heel uiteenlopende materialen, hebt nauwelijks snijverlies en alles is direct perfect afgewerkt.

Een logo gegraveerd op een houten tafelblad in een restaurant.

Vraag nu je gratis brochure aan.

Ontdek wat een lasermachine voor interieurbouwers en meubelmakers kan betekenen.

 

Wat voegt een lasermachine toe?

Waarschijnlijk werk je als interieurbouwer of meubelmaker veel met hout en acrylaat. Een freesmachine is vast en zeker bekend terrein voor je. Het is een belangrijke tool binnen je vakgebied. Een lasermachine is dan ook niet per se een vervanger. Wel is het een betaalbaar aanvullend gereedschap voor het machinaal bewerken van hout, acrylaat en talloze andere materialen.

Omdat je met een lasermachine kunt snijden en graveren, biedt het de mogelijkheid om je diensten uit te breiden. Liet je eerder je platen extern op maat snijden? Dat is niet meer nodig want je kunt het heel eenvoudig zelf. Wordt er decoratiewerk gevraagd dat voorheen lastig was? Ook dat is niet langer een uitdaging want je laser doet het voor je. Zo snijd je niet alleen de onderdelen om een houten opbergmeubel mee te maken maar graveer je er ook meteen een merknaam, persoonlijke quote of print op. Dat is nou net het stukje extra dat je aan kunt bieden. Een duidelijke meerwaarde.

De voordelen van een lasermachine binnen interieurbouw en voor meubelmakers zijn talrijk. Denk naast het kunnen graveren én snijden van talloze materialen in verschillende diktes ook eens aan het volgende:

  • De productietijd is laag en de kwaliteit hoog, er is nauwelijks nabewerking nodig
  • De laser snijdt en graveert tot op 0,1 mm nauwkeurig
  • Iedere herhaalde gravering of snijlijn is identiek
  • Je kunt radiusvrije hoeken maken
  • Complexe vormen en de fijnste details zijn perfect uit te voeren, zo maak je de meest unieke items
  • Lasermachines werken niet verspanend, er is veel minder snijverlies en dat bespaart materiaal
Interieurbouw gemaakt met de lasermachine

Verbreed je mogelijkheden met een lasermachine

De volgende interieurbouwers gebruiken hun lasermachine met veel succes. Ook op meubelmakers zijn de pluspunten die zij benoemen van toepassing. Lees verder en zie wat een lasermachine voor jou kan betekenen.

Brochure downloadenDemonstratie aanvragen

Van Keulen – Interieurbouw

Alles wat bij Van Keulen Interieurbouw gebeurt, heeft één doel. Tot in de kleinste details de wensen van de klant waarmaken. Zij maken alle interieurelementen precies zoals de opdrachtgever en de architect zich voorgesteld hebben. Kleur, vorm en maatvoering: alles op maat. Voor iedere klant een uniek interieur.

Het complete pakket van ontwerp tot het uiteindelijke interieur doen ze in eigen beheer. Nieuwe ontwikkelingen en technieken worden gevolgd zodat ze het gehele proces perfect kunnen blijven uitvoeren. Hun eerdere CNC-machines werden vooral ingezet om hout te bewerken. Alleen konden deze de gevraagde capaciteit niet leveren. Een lasermachine was een welkome aanvulling op hun machinepark, want daarmee kunnen ze nog veel meer dan alleen hout verwerken.

Inmiddels zijn de CNC-afdeling en werkvoorbereiding niet meer nodig bij bijvoorbeeld het produceren van broodjesbakken voor supermarkten. Dat kan de kunststofafdeling nu zelfstandig. Daarnaast besparen ze op materiaal doordat bij een lasermachine geen sprake is van verspanen. Dat betekent: geen rommel en nauwelijks afval of snijverlies. En snijranden zijn direct perfect gepolijst. De lasermachine zorgt bij Van Keulen voor een efficiënter productieproces. Meer capaciteit, meer materialen bewerken, minder nabewerking en zo besparen op de kosten.

Lees het verhaal van Van Keulen Interieurbouw

Broodjesbakken gemaakt met de lasermachine
Ballenbak met gesneden onderdelen door de lasermachine

Ballen Enzo – Interieurbouw – Decoratie

Ballen Enzo maakt spelen bijzonder! Zij ontwerpen en maken interactieve spellen en speelzones of zelfs complete locaties. Dat kan door nieuwbouw maar met hun kennis op het vlak van bouwkundig- en interieurontwerp helpen ze ook bestaande locaties naar een hoger plan te tillen.

Ondertussen heeft Ballen Enzo twee BRM lasermachines die niet meer weg te denken zijn. Alle onderdelen voor hun unieke producten die in veel binnenspeeltuinen te vinden zijn, worden gemaakt met behulp van deze twee lasers. Bij het uitkiezen van materialen bekijken ze direct of het ook bewerkt kan worden met hun lasermachine. ‘We zijn er echt helemaal aan verslaafd’, geven ze aan.

De snelheid van de machine en de maatvastheid van de items die eruit komen zijn belangrijk. En daarnaast zijn er de voordelen ten opzichte van een CNC-frees. De lasermachine werkt veel nauwkeuriger en je kunt er haakse hoeken mee realiseren. Een flink aantal van de producten die Ballen Enzo levert, zijn niet te maken zonder lasermachine. Als dat met de hand gedaan zou moeten worden, zou het onbetaalbaar zijn.

Lees het verhaal van Ballen Enzo

Meubels en interieurs maken met een laser cutter

Iedere interieurbouwer of meubelmaker heeft zo z’n eigen uitdagingen en wensen. Voor de één zorgt een lasermachine voor extra efficiëntie. Terwijl de ander z’n voordeel doet met de extra creatieve mogelijkheden die een laser biedt. Kom met eigen ogen een BRM laser bekijken of neem direct contact op zodat we je kunnen vertellen wat een lasermachine voor jou kan betekenen.

 
Brochure downloadenDemonstratie aanvragen

Een levensgroot huisje, gemaakt met de lasermachine van hout.
Download onze gratis brochure
Ga
Chat via WhatsApp

Welke lasermachine moet ik hebben?

Bekijk onze overzichtspagina met lasermachines of laat je
vrijblijvend adviseren.

+31 544 350320