• De allerbeste service en support
  • 2 jaar garantie
  • Installatie én uitleg bij levering
  • Topkwaliteit

Polystyreen of piepschuim lasersnijden

Polystyreen, of in de volksmond wel piepschuim genoemd, wordt voor ontelbaar veel doeleinden gebruikt. Immers is het een materiaal dat in diverse vormen en maten snel te bewerken is. Een lasersnijmachine van BRM biedt je de mogelijkheid om sneller en beter dan ooit tevoren polystyreen te snijden of graveren. En dat met een precisie die een traditionele freesmachine nooit zou kunnen evenaren.

Lasergesneden onderdelen van Polystyreen.

Polystyreen snijden met een lasermachine: Wat zijn de voordelen?

Het snijden van piepschuim met een lasermachine biedt vele voordelen over het gebruik van een traditionele snijmachine. Al deze voordelen bij elkaar zorgen al snel voor een toename in productiecapaciteit van 150%. Ten eerste is een BRM lasersnijder tot wel 0,1 mm nauwkeurig. Zodoende kun je zelfs de meest gedetailleerde vormen met gemak uit piepschuim snijden. Ten tweede hoef je het polystyreen niet aan de werktafel vast te leggen, aangezien er geen fysiek contact is. Er is dus geen sprake van weerstand op het materiaal. Daarnaast zorgt de hitte van de laser ervoor dat de snijrand direct netjes dichtgebrand wordt. Dit scheelt enorm veel tijd in eventuele nabewerking van het materiaal. Ook zijn BRM lasermachines in het algemeen veel minder onderhoudsgevoelig dan traditionele snijmachines. Je hebt namelijk niet te maken met messen of snij-objecten die verslijten. Dit allemaal zorgt ervoor dat het aanschaffen van een BRM lasersnijder het bewerken van piepschuim vele malen efficiënter maakt. Zo heeft het eindproduct een veel hogere kwaliteit dan voorheen.

Toepassingen voor het lasersnijden van piepschuim

Piepschuim lasersnijden zien we steeds vaker in diverse branches en sectoren terugkomen. Zo hebben we een breed portfolio aan klanten die met piepschuim werken. De BRM lasermachines worden bijvoorbeeld gebruikt om de volgende eindproducten uit polystyreen te produceren:

  • Diverse verpakkingsmaterialen
  • Geluidsisolatie voor bijvoorbeeld muziekstudio’s
  • Koffers en andere reismaterialen
  • Verschillende isolatie doeleinden
  • Decorbouw
  • Etalagematerialen
Lasergesneden onderdelen van Polystyreen.

Vragen over piepschuim lasersnijden? Onze specialisten helpen je graag verder

Het lasersnijden van piepschuim of polystyreen heeft vele voordelen ten opzichte van traditioneel bewerken. Wat wel daarbij belangrijk is, is dat je een BRM lasermachine uitkiest die het beste bij je productieproces en doeleinden aansluit. Niet zeker over welk model het beste voor jou geschikt is? Neem dan persoonlijk contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag met de eventuele vragen die je over onze machines hebt. Benieuwd hoe het lasersnijden of lasergraveren van piepschuim in zijn praktijk te werk gaat? Kom dan bij ons langs voor een volledig vrijblijvende demonstratie van onze lasersnijders geschikt voor polystyreen. Kortom, het team BRM helpt je graag op weg met jouw machine!

Download onze gratis brochure
Ga
Chat via WhatsApp

Welke lasermachine moet ik hebben?

Bekijk onze overzichtspagina met lasermachines of laat je
vrijblijvend adviseren.

+31 544 350320