• De allerbeste service en support
  • 2 jaar garantie
  • Installatie én uitleg bij levering
  • Topkwaliteit

Frezen of lasersnijden?

Wanneer je je bezig houdt met het verwerken van kunststof, heb je een uitgebreide werkplaats met veel soorten gereedschap. Kunststof kan op veel manieren bewerkt worden en wat je klanten betreft geldt; zoveel mensen, zoveel wensen. Een freesmachine heeft waarschijnlijk een prominente plaats in jouw werkplaats. Logisch! Maar heb je wel eens gedacht aan een lasermachine? Want ondanks dat je met je freesmachine ongetwijfeld prima je kunststof kunt bewerken heeft het ook best wat nadelen! Denk bijvoorbeeld aan de hoge kosten omdat je regelmatig een freeskop moet vervangen. Of de langere productietijd omdat je iedere plaat moet bevestigen op je werkblad. Om nog maar niet te spreken van de tijd die je kwijt bent met het nabewerken van je kunststof! Een lasermachine maakt daarin daadwerkelijk verschil. Een BRM laser is dan ook niet voor niets dé betaalbare oplossing om kunststof te bewerken. Want na het lasersnijden is nabewerking overbodig en met een lasermachine kun je ook nog eens meerdere bewerkingen combineren. Dat bespaart tijd en dus geld. Interessant!

Vraagt jouw productieproces om een efficiëntere aanpak? Wil je het proces versnellen en de kwaliteit van je kunststof omhoog brengen? Dan is een lasermachine een sterk stuk techniek dat je daarbij kan helpen! Hoe? Dat leggen we je graag uit.

Vraag nu je gratis brochure aan.

Kunststof verwerken met een lasermachine, ontdek de mogelijkheden.
Uit kunststof gemaakte vlinders.

Je productieproces naar een hoger niveau tillen

Door een lasermachine te gebruiken in je productieproces bespaar je tijd. Dat komt bijvoorbeeld omdat werken met een lasermachine een heel snelle manier van produceren is. Daarnaast bespaar je tijd op heel andere vlakken! Laten we alleen eens kijken naar de voorbereiding van jouw productieproces. Als je met een freesmachine werkt, moet je je materiaal eerst goed positioneren en vacuüm leggen op je werktafel. Die werkzaamheden duren geen uren, maar je bent er iedere keer wel kostbare tijd aan kwijt. Bij een lasermachine is er niets vacuüm te leggen. Een lasermachine produceert namelijk contactloos en oefent dus geen druk uit op je materiaal. Daarmee heb je niet alleen sneller je materiaal in de machine gelegd. Het is ook handig wanneer je heel kwetsbare kunststofsoorten gaat bewerken. Goed. Je wint dus tijd in voorbereiding en ook het snijproces zelf is snel. Is er dan nog meer? Zeker! Want wanneer je je product snijdt met een freesmachine is er meestal nabewerking nodig in de vorm van vlampolijsten. Met een lasermachine is ook dat verleden tijd. Want door de hitte van de laserstraal wordt de snijrand van je materiaal licht versmolten met als resultaat gladde, strakke randen aan je product. Zo gaat er geen tijd verloren aan nabewerking. Win, win, win!

Kunststof in grote en kleine maten

De vraag naar kunststof is divers. De één zoekt een grote plaat om zelf verder te verwerken, de ander zoekt weer een wat kleiner formaat om direct te kunnen gebruiken. Welke maat jouw klant ook vraagt, een lasermachine maakt geen onderscheid in afmetingen. Het enige waar je rekening mee dient te houden is de afmeting van je werktafel. Daarom hebben we bij BRM Lasers meerdere machines die op iedere vraag zijn voorbereid. Soms is niet alleen formaat een ‘uitdaging’. Kunststof is er namelijk ook nog eens in allerlei soorten. Veelvoorkomend kunststof is bijvoorbeeld acrylaat, plexiglas of polycarbonaat. Maar er zijn nog zoveel meer soorten! Denk bijvoorbeeld aan POM, PETG, HDPE, PMMA etc. Allemaal technische soorten kunststof met een eigen verhaal. Kun je deze soorten dan ook met een lasermachine bewerken? Jazeker! Zo wordt je lasermachine nóg waardevoller en kun je je laser nog breder inzetten.

Brochure downloadenDemonstratie aanvragen

Lasergesneden silhouetten van gevels uit acrylaat.

Aan de slag met je BRM laser?

Of je nu halffabricaten maakt of eindmateriaal bewerkt; kwaliteit staat bij jou als kunststofverwerker hoog in het vaandel. Je wilt dan ook gereedschap gebruiken dat jouw materiaal serieus neemt. Een BRM laser bijvoorbeeld! Kunststof is namelijk een materiaalsoort dat een lasermachine perfect bewerkt zonder veel moeite. Onze lasermachines zijn erg gebruiksvriendelijk. Geen lastige software, geen moeilijke opleidingen. Heb je een ontwerp? Dan kun je direct met je laser aan de slag. Niet alleen de gebruiksvriendelijkheid van de machine is een groot voordeel. Een laser zal je verbazen als je gewend bent aan het werken met een freesmachine. Denk bijvoorbeeld alleen al eens aan de radiusvrije hoeken die je met een freesmachine nooit bereikt omdat je altijd te maken hebt met de radius van de freeskop. Met de nauwkeurige 0,1 mm brede laserstraal zijn niet alleen haakse hoeken mogelijk maar ook alle andere vormen. Verder is een lasermachine ideaal als je meerdere bewerkingen wilt uitvoeren of combineren. Met gemak kun je je kunststof namelijk lasersnijden, lasergraveren, markeren, coderen én personaliseren. En dat kan ook nog eens in één productieronde. Wat wil je nog meer?

Ontdek de lasermachines

Ben jij klaar om je productieproces naar een hoger niveau te tillen? Dan gaat een lasermachine je daar absoluut bij helpen! Alle voordelen zorgen dat jij nog beter, sneller of nauwkeuriger kunt voldoen aan de vraag van je klant. Omdat we je misschien overladen met informatie, zetten we nog even een aantal belangrijke voordelen voor je op een rijtje:

  • Werk uiterst nauwkeurigheid met je lasermachine
  • Bespaar tijd bij de voorbereiding en de nabewerking
  • Bewerk zowel halffabricaten als eindmateriaal
  • Combineer moeiteloos verschillende bewerkingen
  • Een lasermachine is ontzettend gebruiksvriendelijk: een echte plug-and-play oplossing!
  • Een lasermachine produceert contactloos. Ook ideaal als je kwetsbaarder materiaal verwerkt!
Een gegraveerd bord van acrylaat.

Een betaalbare oplossing voor verwerking van kunststof

Klaar om jouw productie proces naar een hoger level te tillen? Een BRM laser gaat je daar zeker bij helpen! Ervaar zelf welke voordelen er voor jouw bedrijf van toepassing zijn en bedenk welke mogelijkheden er nog voor jou in het verschiet liggen door die enorme besparing van tijd. The sky is the limit!

Met eigen ogen ervaren hoe een lasermachine werkt? Wat het voor jouw organisatie kan betekenen of op welk gebied het jouw proces kan versnellen? Je bent van harte welkom dit live te komen bekijken! Tijdens een demonstratie laten we je kennismaken met onze machines en bekijken we de mogelijkheden.

Brochure downloadenDemonstratie aanvragen

Download onze gratis brochure
Ga
Chat via WhatsApp

Welke lasermachine moet ik hebben?

Bekijk onze overzichtspagina met lasermachines of laat je
vrijblijvend adviseren.

+31 544 350320