• De allerbeste service en support
  • 2 jaar garantie
  • Installatie én uitleg bij levering
  • Topkwaliteit

Een veelzijdige sector

Werk je in de print- en signbranche? Dan weet je hoe veelzijdig deze sector is. Er zijn zoveel manieren om een merk of bedrijf te laten zien. Van gevelreclame, (auto)bestickering of lichtreclame tot decoratieve uitingen zoals wanddecoraties. En dat is nog maar het topje van de ijsberg. Jouw werk inspireert en brengt sfeer. Dat kan groots maar ook heel subtiel. Het gaat om de identiteit waar jouw producten een eigen gezicht aan geven: het letterlijke en figuurlijke uithangbord dat jij perfect aflevert.

Een lasergesneden bord van een restaurant. Gemaakt door Vrijeruimte.

Vraag nu je gratis brochure aan.

Ontdek welke lasermachine het meest geschikt is binnen de print en sign branche.

 

Print- en signbranche

Signing kent iedereen in de vorm van logo’s of teksten op borden en doeken of posters die losstaand worden gebruikt. Een opvallende herkenbare lichtreclame die goed zichtbaar is vanaf de snelweg bijvoorbeeld. Maar signing is veel meer dan alleen reclame.

Ook in interieurs zie je het terug. Zoals in een restaurant waar een duidelijke identiteit zichtbaar is tot in de kleinste details. Van het bord dat gasten welkom heet bij de entree tot de hangers in de garderobe. Van de glazen waar fijne wijnen uit gedronken worden tot de menukaart met de heerlijkste gerechten. Overal kan de huisstijl in terugkomen. Dat zorgt voor herkenbaarheid en stelt mensen op hun gemak. Bij de productie van al deze heel verschillende uitingen op print- en signgebied biedt een lasermachine duidelijke voordelen.

Een lasermachine biedt je de mogelijkheid om je diensten uit te breiden. Minder uitbesteden, zo tijd besparen en nog meer verschillende producten snijden en graveren. Het is een waardevolle toevoeging aan iedere organisatie in de print- en signbranche om huisstijlen nog sterker visueel neer te zetten.

Brochure downloaden

Gevelletters gemaakt met de lasermachine
Verschillende uitgesneden en gegraveerde producten gemaakt door Studio Bee.

De veelzijdigheid van een lasermachine

De print- en signbranche is niet alleen veelzijdig door alle uiteenlopende items die gemaakt worden. Ook alle verschillende materialen waar mee gewerkt wordt laten die veelzijdigheid zien. Denk aan papier, karton, glas, foamboard, plexiglas, acrylaat, folie, kanaalplaat en reboard. Het is een veelomvattende sector die met een verscheidenheid aan materialen werkt. Omdat een lasermachine al deze verschillende materialen kan bewerken, is het een gewaardeerd gereedschap.

Ontwerp je logo’s of gevelreclames en bestel je die extern? Dat is niet meer nodig. Met een lasermachine snijd je ze zelf. Dat scheelt je tijd. Daarnaast kun je je service uitbreiden en je klant nog meer bieden. Kleine en grote items ontwerpen en ze zelf lasersnijden of lasergraveren. Datzelfde logo terug laten komen op allerlei voorwerpen van verschillende materialen. Zo zet je die huisstijl heel eenvoudig nog sterker neer.

Verbreed je mogelijkheden met een lasermachine

Hout, acrylaat en karton zijn materialen die vaak gebruikt worden voor reclameborden, letters, verpakkingen of displays. De rol die een lasermachine daarbij kan spelen is heel duidelijk. Alles in-house kunnen doen van ontwerp tot uitvoering is één van de voordelen.

Een wat minder bekende toepassing is het maken van stickers. Daarvoor gebruik je nu misschien meerdere machines. Om te printen, te stansen en te snijden. Als je een lasermachine hebt voor een deel van dat proces, scheelt dat in de kosten voor onderhoud. Want lasersnijden is een contactloos proces. Dat betekent onder andere dat er geen slijtage van messen is. Na verloop van tijd zal de laserbron vervangen moeten worden. Maar met een levensduur van zo’n 5 jaar (natuurlijk afhankelijk van de hoeveelheid productie-uren en de gebruikte materialen) kun je echt een flinke tijd vooruit.

De toegevoegde waarde van een lasermachine binnen de print- en signbranche zit ‘m niet alleen in sneller werken met heel verschillende materialen. Denk ook eens aan het volgende:

  • De kwaliteit is hoog, nabewerking is nauwelijks nodig
  • De laser snijdt en graveert tot op 0,1 mm nauwkeurig
  • Iedere gravering of snijlijn is identiek, dat is ideaal voor grotere volumes
  • Lasermachines werken niet verspanend, zo heb je minder snijverlies en dat bespaart grondstoffen.
  • Ingewikkelde vormen maar ook strakke designs zijn perfect te maken, zo creëer je de meest unieke producten

Benut de pluspunten van een lasermachine

De volgende bedrijven in de print- en signbranche benutten de pluspunten van een lasermachine. Dat doet iedere organisatie op z’n eigen manier. Lees verder en bekijk wat het voordeel voor jou kan zijn.

Studio Bee – Signage

Studio Bee is een praktische en transparante studio waar je terecht kunt om te sparren over jouw visie en je ideeën. Ze onderscheiden zich door eigentijdse en verfrissende ontwerpen van A tot Z te leveren. Ook kun je er terecht met ‘walk in / walk out’- opdrachten.

‘Zonder mijn lasermachine zou Studio Bee niet bestaan’, geeft eigenaar Laszlo Meulman aan. Hij bedient veel verschillende klanten. Voor meerdere bedrijven in zijn regio ontwierp en maakte hij het logo dat nu aan hun gevel te zien is. Ook graveert hij relatiegeschenken. Doordat er zoveel verschillende materialen gebruikt kunnen worden, weet hij voor alle klantvragen een oplossing te vinden.

Lees het verhaal van Studio Bee

Letters gesneden met de lasermachine
Lichtbord gesneden met lasermachine

Signs4U – Signing

Signs4U is gespecialiseerd in de signage en inrichting van internationale casino’s en speelhallen. Zij zorgen voor een duidelijke bewegwijzering en voor bijvoorbeeld afstandhouders voor speelautomaten die de privacy vergroten. Ook voor enorme lichtreclames voor buiten of infodisplays binnen kun je bij ze terecht.

Dankzij hun lasermachine koopt Sign4U minder in en maken ze alles in-house. Eerder freesden ze veel en daarbij neemt de nabewerking veel tijd in beslag. Na het lasersnijden kan alles nagenoeg direct in elkaar gelijmd worden en dat levert ze zo’n 30 tot 40% tijdswinst op. Daarom willen ze hun lasermachine absoluut niet meer missen.

Lees het verhaal van Signs4U

Extra aanbod creëren en versnellen met een lasersnijder

Of het nu gaat om het bewerken van allerlei verschillende materialen en zo extra service te bieden aan je klantenkring of om het versnellen van je productieproces: iedere organisatie binnen de print- en signbranche kan profiteren van de pluspunten van een lasermachine. Kom langs voor een demonstratie. Dan laten we je zien wat een BRM laser voor jouw specifieke situatie kan betekenen. Je bent van harte welkom!

 
Vraag een demo aanBrochure downloaden

Een BRM Pro snijdt een bordje uit met de tekst
Download onze gratis brochure
Ga
Chat via WhatsApp

Welke lasermachine moet ik hebben?

Bekijk onze overzichtspagina met lasermachines of laat je
vrijblijvend adviseren.

+31 544 350320