• De allerbeste service en support
  • 2 jaar garantie
  • Installatie én uitleg bij levering
  • Topkwaliteit

Na een jaar lang hout te hebben bewerkt met een demonstratiemodel kocht Eric van Est van Wood Sensation zijn tweede BRM 6090. Nu een splinternieuwe! Van origine is Wood Sensation een leverancier van vloeren. Een aanbieder van vloeroliën vroeg hen stalen te maken van het hout dat ze gebruiken voor hun vloeren. Om deze samples te kleuren worden verschillende olieproducten toegepast. Tot slot wordt de aanduiding van het betreffende product in de staal gegraveerd. Dat was de reden om voor een lasermachine te kiezen. Voorheen besteedden ze dat werk uit omdat ze het voor één leverancier deden. Maar op dit moment voeren ze dit uit voor zeven bedrijven.

Waarom deze maat?

Vaak zijn het soort stalen dat in kleurenwaaiers zit zo’n 7 cm breed en 25 tot 35 cm lang. Andere afmetingen zijn natuurlijk ook mogelijk. In ieder geval gaat er een bepaalde hoeveelheid tegelijkertijd in de machine, zodat alles in één keer gelaserd kan worden. Nu we twee lasermachines hebben, wisselen we het gebruik een beetje af.

Ook andere materialen?

Ze willen er nu naartoe werken dat ze de machines ook voor andere zaken kunnen gaan inzetten. Dit jaar zitten ze tot het einde toe goed met de hoeveelheid orders voor de lasermachines. Daarna willen ze ook echt andere producten gaan maken. Bijvoorbeeld het snijden van items voor promotiedoeleinden en dergelijke. Daarvoor vergaren ze nu ideeën. Ook over het toepassen van andere materialen als spiegels of acrylaat.

Training lasersnijden en graveren een vereiste?

Eric van Est geeft aan dat de cursus absoluut nuttig was. Hun eerste machine staat er een jaar en de nieuwste is recent geplaatst. Dan is het wel handig om een verdiepende training te doen om de machine gewoonweg zo goed mogelijk te kunnen gebruiken. Om alles eruit te kunnen halen wat erin zit. Zij volgden de cursus met twee personen. Daarnaast zijn er anderen die ook met het apparaat werken. Er moest alleen wel een keuze gemaakt worden omdat niet iedereen tegelijkertijd weg kon zijn. Degene die nu het meest weet, is ook degene die het meest aan de stalensets werkt. Daar is zo’n training natuurlijk absoluut heel zinvol voor. Voor ons als eigenaren is het minder noodzakelijk.

Zij aanzicht van een Pro 900.
Op voorraad

Pro 900

  • Werkgebied 900 x 600 x 200 mm
  • Laservermogen 100 W
  • Hoogste veiligheidsniveau: laserklasse 1
Graveren op hout met de lasermachine
“Voor onze toepassing is de lasermachine van BRM gewoon ideaal.”

Niks mis mee!

VROTECH ontmoetten ze voor het eerst op een beurs in België. En tot op heden is het contact nog steeds prima. Als Eric gevraagd wordt naar de prijs-kwaliteitverhouding van de BRM 6090, zegt hij: ‘Op zich is die prima, helemaal niks mis mee!’

Download onze gratis brochure
Ga
Chat via WhatsApp

Welke lasermachine moet ik hebben?

Bekijk onze overzichtspagina met lasermachines of laat je
vrijblijvend adviseren.

+31 544 350320