• De allerbeste service en support
  • 2 jaar garantie
  • Installatie én uitleg bij levering
  • Topkwaliteit

Het bedrijf Brandthout maakt creatieve wanddecoratie met hun BRM Original 90130 lasermachine. Zo maken zij onder andere hele toffe kaarten van steden. Deze “citymaps” zijn een lust voor het oog. Daarnaast graveren zij ook foto’s en experimenteren ze nog met allerlei andere materialen.

Sinds 2018 is Brandthout bezig om hun producten op de kaart te zetten. Sinds die tijd hebben zij flink aan de weg kunnen timmeren dankzij hun lasermachine, waar het bedrijf eigenlijk om draait. Bij Brandthout spraken we met EsperElin, mede-eigenaar van het bedrijf. Zij is onder andere verantwoordelijk voor alle marketing voor Brandhout.

De producten

EsperElin vertelt ons meer over wat Brandthout nou precies doet. “We zijn begonnen met het laseren van citymaps op hout. Maar we ontdekken steeds meer dingen en we hebben nu ook mooie kaarten gemaakt op aluminium. Al onze kaarten zijn heel erg gedetailleerd en daarom vinden heel veel mensen het heel tof om ze aan de muur te hangen. Ook graveren we ook veel foto’s op hout, mensen kunnen dan hun eigen foto naar ons toesturen. Ook krijgen we wel eens de vraag van een bedrijf om een logo of iets dergelijks uit te laseren en dat doen we ook met alle plezier.”

Populair icoon.
Meest populair
Zij aanzicht van een BRM Pro 1300.
Enkele beschikbaar

Pro 1300

  • Werkgebied 1300 x 900 x 200 mm
  • Laservermogen 100 of 150 W
  • Hoogste veiligheidsniveau: laserklasse 1
“De lasermachine heeft echt geholpen bij de groei van ons bedrijf.”

De spil van het bedrijf

Bij Brandthout gebruiken ze de lasermachine dagelijks om alle producten te vervaardigen. “De lasermachine is alles, die zorgt ervoor dat we zulke mooie citymaps kunnen maken en dat we foto’s heel mooi kunnen graveren. Zonder lasermachine zou ons bedrijf niet bestaan! We kunnen naast de citymaps nog zoveel meer doen met de lasermachine en die dingen zijn we ook allemaal aan het ontdekken. Dat is ook zo gaaf aan de machine, dat hij zo veelzijdig is. De lasermachine heeft echt geholpen bij de groei van ons bedrijf.”

Werkwijze

EsperElin legt uit wat de werkwijze is van het maken van de citymaps. “We kopen het hout op maat in, vervolgens zorgen we dat alle platen netjes geschuurd zijn. Vervolgens zetten we het bestand klaar op de machine en dan mag de laser zijn werk doen. Als de kaart klaar is behandelen we hem met een lak zodat hij ook mooi blijft als hij blootgesteld wordt aan uv-licht.”
Het bewerken van de kaarten op de computer is ook nog een hele klus vertelt EsperElin. “We gebruiken de kaarten uit OpenStreetMap, maar die moeten we daarna nog helemaal bewerken. Soms staan er te veel lijnen op die we weg moeten halen of we moeten juist lijnen bijtekenen. Op die manier zorgen we ervoor dat het een mooie complete kaart wordt.”

De service van BRM

Volgens EsperElin is de service van BRM ook goed bevallen. “Laatst was het filter van onze BRM Extractor vol en toen hebben we meteen gebeld. We konden het direct ophalen omdat BRM om de hoek zit. Dus dat was ook in mum van tijd opgelost! De keuze voor BRM is ons heel goed bevallen. Je bent echt meteen geholpen met je problemen.”

Download onze gratis brochure
Ga
Chat via WhatsApp

Welke lasermachine moet ik hebben?

Bekijk onze overzichtspagina met lasermachines of laat je
vrijblijvend adviseren.

+31 544 350320