• De allerbeste service en support
  • 2 jaar garantie
  • Installatie én uitleg bij levering
  • Topkwaliteit

Van Keulen Interieurbouw is een van de grootste bedrijven in Nederland op het gebied van interieur. Zij verzorgen interieurs en complete winkelinrichtingen voor onder andere horecabedrijven, musea en supermarkten. Dagelijks maken zij gebruik van hun BRM Open Bed 150300 voor het produceren van verschillende onderdelen voor hun klanten.

In 1944 is van Keulen Interieurbouw ontstaan als timmer- en houtbewerkingsbedrijf. Maar nu zijn zij de expert op het gebied van interieurs en winkelinrichting. Van Keulen is begonnen als familiebedrijf en dit is het tot op de dag van vandaag nog steeds. Wij spraken met Joop van Keulen, de directeur van het bedrijf.

Hij vertelt ons dat ze onder andere verantwoordelijk zijn voor de inrichting van alle Jumbo winkels in Nederland. Maar naast de supermarkten is het bedrijf ook verantwoordelijk voor de inrichting van andere organisaties zoals kleding- en schoenenzaken. “Maar we doen ook inrichtingen voor showrooms van bekende automerken zoals Ferrari, Mercedes en Jaguar”. Van Keulen is tevens marktleider op het gebied van de inrichting van bibliotheken. “We kunnen vanaf het ontwerp tot het uiteindelijke interieur alles in eigen beheer doen. We kunnen dus het complete pakket leveren”

Investeringen en ontwikkelingen

Joop vertelt dat zij eigenlijk constant bezig zijn met innoveren en verbeteren. Hij investeert constant in nieuwe machines en nieuwe ontwikkelingen zodat ze alles in eigen huis kunnen blijven maken. Toen er een probleem ontstond met de capaciteit van hun huidige CNC-machines, die vooral gebruikt worden om hout te bewerken, hebben zij dan ook gekeken naar andere technologieën. “Onze productieleider kwam op een beurs een laser tegen voor kunststof die ook hout kon bewerken. En toen was de keuze voor een laser snel gemaakt.”

Groot werkgebied icoon.
Machine met het grootste werkgebied
Zij aanzicht van een BRM Open Bed lasermachine.
Enkele beschikbaar

Open Bed 3000

  • Werkgebied 1500 x 3000 x 30 mm
  • Laservermogen 100 of 150 W
“We kunnen dankzij de lasermachine net een stukje meer bieden, wat een ander nog niet doet.”
— Joop van Keulen

De toegevoegde waarde van de machine

De grote verscheidenheid aan te bewerken materialen is ideaal voor Van Keulen. “Hij wordt gebruikt voor het snijden van kunststof. Maar we hebben er al heel veel andere dingen mee ontdekt. Voor een aantal klanten hebben we ook heel mooi graveerwerk gedaan op ruwhouten kistjes. Zo kom je toch met een andere presentatie bij een klant over. We kunnen dankzij de lasermachine net een stukje meer bieden, wat een ander nog niet doet.”

Joop geeft aan dat ze steeds weer nieuwe mogelijkheden van de lasermachine ontdekken. “Je kunt er hele mooie exacte componentjes mee maken waarbij de nabewerking, zoals we dat gewend zijn met frezen en zagen, gewoon niet meer nodig is. Het product komt met hoogwaardige kwaliteit van de laser af en dat is voor ons een groot voordeel.”

Van Keulen heeft de lasermachine dan ook gekocht om het proces te versnellen. Omdat nabewerking niet nodig is, kunnen ze alle producten sneller maken. En door de diverse mogelijkheden van de machine kunnen ze klanten iets extra’s bieden.

Het dagelijks gebruik

Ook spraken we bij Van Keulen met Eric Smit, de leidinggevende van de kunststofafdeling. Hij gebruikt de BRM Open Bed 150300 dagelijks en vertelt ons meer over de producten die met de machine gemaakt worden. “Wij produceren veel broodjesbakken voor de supermarkt en die maken we van acrylaat. Dat acrylaat wordt gesneden met de BRM-lasermachine. Het voordeel is dat alles meteen gepolijst is: dus minder nabewerking en meer snelheid.” Eric geeft aan dat ze tegenwoordig ook veel spiegels graveren. Die mogelijkheid hadden ze eerder niet, maar nu met de laser is het een fluitje van een cent. “Vooral het graveerwerk vinden onze klanten interessant en valt goed in de smaak. En dat konden we eerder gewoon niet.”

Dankzij de lasermachine is de kunststofafdeling bij Van Keulen niet meer afhankelijk van andere afdelingen. Eerder waren ze namelijk afhankelijk van de CNC-afdeling en de werkvoorbereiding. Omdat ze alles nu zelf kunnen is het proces een stuk efficiënter geworden. Een ander voordeel is dat ze nu een stuk minder materiaal nodig hebben. “Bij een CNC-machine verspaant alles en bij een lasermachine niet. Dat scheelt gewoon een heleboel materiaal en dus geld. En we kunnen alles precies zo in nesten dat we eigenlijk heel weinig afval hebben.”

De keuze voor BRM

Eric is erg te spreken over de service van BRM. “De service was prima! Als we een vraag hebben, worden we vakkundig te woord gestaan. En als er iets mis is, kwam er direct een monteur langs.” Goede service was dan ook een belangrijk onderdeel in het beslissingsproces van de aankoop van de machine.

Een ander belangrijk onderdeel was de prijs-kwaliteitsverhouding en die is prima volgens Eric. “We hebben ook gekeken bij een concurrent van jullie, maar die was veel te duur. Misschien wel vijf keer zo duur als een BRM-laser, dus de keuze was snel gemaakt. Want in principe doet de machine van BRM precies hetzelfde.”

Download onze gratis brochure
Ga
Chat via WhatsApp

Welke lasermachine moet ik hebben?

Bekijk onze overzichtspagina met lasermachines of laat je
vrijblijvend adviseren.

+31 544 350320