• De allerbeste service en support
  • 2 jaar garantie
  • Installatie én uitleg bij levering
  • Topkwaliteit

Jacco Visser van Shifting Peaks heeft ruime ervaring vanuit de decor- en interieurbouw en de CNC-freeswereld. Via een FabLab, een openbare werkplaats, kwam hij in contact met lasertechnologie. In Alkmaar, in de Kaasfabriek maakte voor het eerst hij kennis met lasermachines en wat ze mogelijk maken. Daar ging hij kleinere items doen die je gewoonweg makkelijker kunt snijden met een laser dan CNC-en. Een groot verschil met het werken met een freesje dat hij vroeger gewend was te doen. Hij bedacht direct dat hij, zodra hij budget had, zelf een lasermachine zou aanschaffen. Hij koos voor een BRM lasermachine vanwege de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en qua formaat paste de BRM 90130 het beste bij de voorwerpen die hij het vaakst lasert binnen zijn branche.

Een gloednieuwe gekocht!

Voor hij de nieuwe BRM machine in gebruik nam, kocht een collega een gebruikte machine die niet vlekkeloos presteerde. Jacco werkte daar een jaar mee en besloot toen een gloednieuwe aan te schaffen. Wat hem betreft mag daar dan ook niemand anders aanzitten. Natuurlijk is een nieuwe kostbaarder dan een gebruikte. Hij vindt de garantie belangrijk maar ook het nieuwe en dat je er naar eigen inzicht mee om kunt gaan. De nieuwe BRM 90130 doet het geweldig en hij werkt er fijn mee.

Logo graveren op hout met de lasermachine

Periodiek extra goed laten onderhouden

Daardoor is er eigenlijk geen noodzaak voor meer contact met VROTECH. Na een prima demonstratie en heel leuk gesprek met Ton Vroon duurde het ruim een halfjaar voor hij een machine kon aanschaffen. Even doorsparen, dacht hij, dan kan ik ‘m mezelf veroorloven en is het ook niet erg als ie even stilstaat als ik weg ben. Hij denkt er nu over om een onderhoudsbeurt te laten doen. Natuurlijk probeert hij hem zelf ook keurig netjes en schoon te houden. Maar de kans bestaat dat je wat overslaat en als je dat blijft vergeten bestaat de kans dat er iets stuk gaat. Dus lijkt het absoluut de moeite waard om dat periodiek gewoon in één keer goed te laten uitvoeren.

Populair icoon.
Meest populair
Zij aanzicht van een BRM Pro 1300.
Enkele beschikbaar

Pro 1300

  • Werkgebied 1300 x 900 x 200 mm
  • Laservermogen 100 of 150 W
  • Hoogste veiligheidsniveau: laserklasse 1
“Ik gebruik de lasermachine eigenlijk voor allerlei soorten materialen.”

Een prima maat voor kleinere items

Toen hij werkte met de grote open bed laser van zijn collega bedacht Jacco zich dat deze machine te groot voor hem zou zijn omdat hij nagenoeg alleen kleinere objecten produceert. Al kunnen lengtes absoluut ook goed door de BRM 90130 heen. Je moet dan alles goed markeren en ervoor zorgen dat letters goed op de juiste lijn doorlopen. Bij breedtes groter dan 1.30 m werkt dat natuurlijk niet meer bij dit formaat. Al met al is het veel aftekenen en rekenen. Als hij groter werk te doen had, huurde hij weleens een grotere lasermachine.

Inspireren door bijzondere voorbeelden

Shifting Peaks heeft een Facebookpagina waarop van alles te zien is wat Jacco Visser zoal gecreëerd heeft. Het snijden van logo’s op allerlei gebruiksobjecten doet hij voortreffelijk. Ook grotere items zoals spiegels en meubels voorziet hij op een inventieve manier van een laserscherpe afbeelding. Velours in metershoge borden voorzien van een laser gesneden logo is daar prima voorbeeld van. Het met metaal inleggen van het PME-logo was een geweldig uitprobeersel. Volgens Jacco is het ook echt uniek, want hij had het nooit eerder voorbij zien komen. Veel werk was het ook. Bepaalde zaken zijn drie keer opnieuw gedaan voordat het lukte. Het eindresultaat was prachtig en maakte het vele werk de moeite waard. Door het maken van gekke probeersels, samples en voorbeelden voor jezelf lijkt het in eerste instantie misschien een beetje op hobbyen. Maar zodra mensen deze dingen zien vlakbij de lasermachine en de connectie leggen dan zorgt het voor inspiratie. Zo krijgen zij er zelf ook ideeën door en zie je een paar maanden later een opdracht voorbijkomen van ze. Dat is in ieder geval zijn idee erachter. Verder is het uiteindelijk gewoon heel tof om met deze machine te werken!

Download onze gratis brochure
Ga
Chat via WhatsApp

Welke lasermachine moet ik hebben?

Bekijk onze overzichtspagina met lasermachines of laat je
vrijblijvend adviseren.

+31 544 350320