• De allerbeste service en support
  • 2 jaar garantie
  • Installatie én uitleg bij levering
  • Topkwaliteit

Je hebt in de machine een tekening geladen met bijvoorbeeld vierkanten. Nadat de machine klaar is met snijden zie je dat het begin- en eindpunt van de snijlijn niet overeenkomt.

Cirkel

Check de spiegels en de lens

Als eerste kun je kijken of een van de spiegels losligt. Ook kan het zijn dat de lens los of scheef ligt. Wanneer dit het geval is dan kun je de spiegel of lens even voorzichtig aandraaien. Doe dan even een test om te kijken of dit het probleem verhelpt.

Is de spanning van de riem goed?

Ook kan dit probleem ontstaan door speling. Als je dan van rechts naar links gaat dan leg je een ander weg af dan van links naar rechts. Controleer of de spanning van de riemen nog goed is. De riemen moeten niet te los maar zeker ook niet te strak zitten. De riemen van de Y-as moeten ongeveer dezelfde spanning hebben.

Lees hier meer over het stellen van de riemen van de BRM Original.

Zitten de tandwielen vast?

Controleer of de tandwielen nog goed vast zitten. Een tandriemwiel zit over een as. De as is rond maar heeft een klein plat stuk. In het tandriemwiel zit een borgboutje. Als het borgboutje iets losgetrild is dan kan het tandriemwiel verder draaien dan het zou moeten en heb je speling. Mocht je merken dat het tandriemwiel erg los zit dan zul je het borgboutje aan moeten draaien. Draai aan het tandriemwiel totdat je het borgboutje ziet en de tandriem er niet meer overheen zit. Draai het borgboutje aan met een inbussleutel. Controleer ook of de tandriem nog helemaal heel is. Het kan zo zijn dat de tandriem beschadigd is door het inbusboutje. Wanneer de tandriem beschadigd is dan zal de tandriem vervangen moeten worden.

Tandriemwiel

Mocht je geen afwijking vinden of niet zeker weten of iets een afwijking is dan kun je altijd een ticket aanmaken zodat we je verder kunnen helpen.

Download onze gratis brochure
Ga
Chat via WhatsApp

Welke lasermachine moet ik hebben?

Bekijk onze overzichtspagina met lasermachines of laat je
vrijblijvend adviseren.

+31 544 350320