• De allerbeste service en support
  • 2 jaar garantie
  • Installatie én uitleg bij levering
  • Topkwaliteit

Waarom moet er zuurstof toegevoegd worden tijdens het snijden van metalen?

Een 150 W laserbron op zichzelf heeft te weinig vermogen om door metalen te snijden. Door zuurstof toe te voegen voed je de brand waardoor je genoeg vermogen in het materiaal kunt brengen en kan snijden. Je compenseert hiermee het vermogen van de laserbron.

Welke zuiverheidsgraad van de zuurstof is benodigd?

De minimaal aan te raden zuiverheidsgraad van je zuurstof is 3.5. Je wilt een zo hoog mogelijke zuiverheidsgraad van je zuurstof. Hierdoor kun je sneller snijden en heb je ook een mooier resultaat. Neem je een zuurstof met een zuiverheid van minder dan 95 % dan wordt het krijgen van een mooi resultaat een ware uitdaging. Ook zal de productiesnelheid omlaag moeten. Bij snijproblemen die je niet op kunt lossen kan het kiezen voor een zuivere zuurstof (hogere graad) de oplossing bieden.

Hoe sluit ik de zuurstof aan?

De BRM 90130-X en de BRM Budget 90130-X hebben beide aan de achterkant een aansluiting voor de O₂. Verwar de aansluiting voor de zuurstof niet met de aansluiting voor de lucht! De aansluiting voor de lucht is de aansluiting voor de luchtpomp.

De zuurstof moet aangesloten worden op de O₂ koppeling. Er mag maximaal 8 bar zuurstof binnenkomen. Hierdoor moet je een reduceerventiel gebruiken om de zuurstof vanuit de fles te reduceren naar maximaal 8 bar. Dit reduceerventiel is niet inbegrepen bij de machine.

De meeste zuurstoftanks hebben een schroefaansluiting. De machines werken niet met een schroefaansluiting maar met een push-in fitting van 6 of 8 mm. Alles wat in de machine in is gebouwd wordt door BRM verzorgd, alles vanaf de push-in fitting tot en met de zuurstoffles wordt niet door BRM verzorgd.

De druk van de zuurstof is niet regelbaar in de machine. Je moet de druk dus bij de zuurstoffles met het reduceerventiel regelen. Dit mag maximaal 8 bar zijn maar het mag ook minder zijn.
Je kunt de zuurstof tussen de snijbeurten helemaal dichtdraaien om er zeker van te zijn dat er geen zuurstof ontsnapt. Echter hoeft dit niet per se.

Als je machine in metaal–modus staat zal de machine automatisch zuurstof gaan gebruiken.

Wat moet ik doen om de zuurstoffles veilig los te koppelen?

Als je de zuurstoffles moet gaan vervangen dan draai je als eerste de zuurstoffles helemaal dicht. Vervolgens kun je op de punt-knop op het display drukken. De zuurstofleiding wordt even los gezet. Hierdoor ontlucht je de leidingen. Zet dit na een paar seconden weer stop. Je kunt nu de slang los koppelen. Je kunt het reduceerventiel losdraaien en op een nieuwe zuurstoffles plaatsen.

Voordat je een zuurstoffles aan gaat sluiten of los gaat koppelen is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de gevaren en hoe je om moet gaan met eventuele problemen.

Mocht je er niet uit komen dan kun je altijd een ticket insturen, dan helpen we je verder.

Download onze gratis brochure
Ga
Chat via WhatsApp

Welke lasermachine moet ik hebben?

Bekijk onze overzichtspagina met lasermachines of laat je
vrijblijvend adviseren.

+31 544 350320