• De allerbeste service en support
  • 2 jaar garantie
  • Installatie én uitleg bij levering
  • Topkwaliteit

Als de Y-as van je BRM Original niet werkt dan kunnen er een aantal dingen aan de hand zijn. Als je de machine opstart dan druk je de reset-knop op het schakelaar paneel in. De assen rijden nu naar de rechter achterkant van de machine. Nadat de machine de reset gedaan heeft gaat de rode signaallamp uit.

Als de rode signaallamp aan blijft nadat de reset gedaan is dan kan het zijn dat de noodstop in werking is. Druk de noodstop in. Je vindt de noodstop boven het display van de machine. Nadat je de noodstop in hebt gedrukt dan draai je de noodstop een kwartslag. De noodstop komt nu omhoog. Controleer ook of alle deuren en kleppen gesloten zijn. Druk nogmaals op de reset-knop.

Wanneer de Y-as tijdens de reset wel werkt maar in de rechter bovenhoek tegen de kant aan loopt dan kun je het artikel de machine heeft problemen met het refereren lezen.

U/Y schakelaar.

Als de rode signaallamp na het opstarten wel uit gaat maar de Y-as werkt niet dan kun je als eerste controleren of alle deuren gesloten zijn. Vervolgens kijk je aan de rechter kant van de machine naar het schakelaar paneel. Op dit paneel vind je een zwarte schakelaar die op de Y of U-as kan staan.

Indien de schakelaar op de U-as staat dan zal de Y-as niet bewegen. Je gebruikt de U-as wanneer je met de rotatie gaat werken. In dat geval is het niet erg dat de Y-as niet functioneert. Als je echter niet met de rotatie gaat werken dan moet de schakelaar op de Y-as staan.

Mocht de schakelaar op de U-as staan dan is het het beste om de machine uit te zetten. Zet de schakelaar op de Y-as en start de machine volgens de normale procedure weer op. Als je de Y/U schakelaar omschakelt wanneer de machine aan staat dan kan de machine daar wat moeite mee hebben. We raden daarom aan om de machine uit te schakelen als je de schakelaar om gaat zetten.

Wanneer de U/Y schakelaar goed staat of het verzetten ervan het probleem niet oplost dan kun je de machine uitschakelen. Zet de laserkop met de hand in het midden van het werkveld. Dit komt niet heel nauwkeurig, ongeveer in het midden van het midden is prima. Zet de machine, volgens de normale procedure, weer aan. Controleer of de laserkop nu naar de rechter achterkant van de machine rijdt.

Driver.

Als de kop alleen in de X-richting rijdt maar niet in de Y-richting dan is de volgende stap op de deur van de elektrakast aan de rechter zijkant van de machine te openen. Zorg dat je niks aanraakt, dit kan vervelende situaties opleveren.

In de elektrakast vind je 3 drivers. 2 aquablauwe en 1 zwarte. Ze zitten boven in de elektrakast. Aan de linkerkant op de driver zie je 2 LED lampjes, een groene en een rode. Normaal gesproken is alleen het groene lampje aan. In het geval van een storing op de Y-as kan het zijn dat het rode lampje op de driver knippert. Dit lampje kan 4 x knipperen of 7 x knipperen.

Drivers BRM Original

Als het rode lampje op de driver knippert dan kun je een ticket indienen. Graag horen we dan hoe vaak het lampje knippert. Wanneer mogelijk ontvangen we ook graag een video van de driver waarop we kunnen zien dat het lampje knippert.

Relais.

Als alleen het groene lampje aan en is het rode lampje knippert niet dan is de volgende stap op naar de relais te kijken.

Ralis BRM Original

De relais zorgen ervoor dat er omgeschakeld kan worden tussen de U-as en de Y-as. Wanneer een relais niet goed meer werkt dan kan het zijn dat de omschakeling niet lukt waardoor de juiste as niet ingeschakeld wordt.

In de BRM Original zijn de 3 linker relais voor her omschakelen van de U- en Y-as. Je kunt de blokjes een voor een even uit de voet trekken en weer terugsteken. Start de machine opnieuw op.

Mocht dit het probleem niet verhelpen dan kun je ons een ticket insturen met daarin de stappen die je al hebt ondernomen. Ook ontvangen we graag video’s als je deze gemaakt hebt. Mocht de video te groot zijn via de mail dan kun je ook altijd een WeTransfer-link mailen.

Download onze gratis brochure
Ga
Chat via WhatsApp

Welke lasermachine moet ik hebben?

Bekijk onze overzichtspagina met lasermachines of laat je
vrijblijvend adviseren.

+31 544 350320