• De allerbeste service en support
  • 2 jaar garantie
  • Installatie én uitleg bij levering
  • Topkwaliteit

Deze stappen kun je volgen als de Y-as van je BRM Budget niet werkt

Wanneer de Y-as van de BRM Budget niet werkt druk je als eerste de noodstop in. Vervolgens draai je aan de noodstop. De noodstop komt dan omhoog. Klik op het display op de Z/U-toets. Ga naar Axis reset+ en druk op de Entertoets. Kies voor XY axis reset. De assen gaan nu resetten, terug naar de rechterbovenhoek.

Een volgende stap is de as te bewegen met de hand. Als de as vrij te bewegen is dan staat er geen spanning op. Doe de tafel wat omlaag. Aan de rechterkant zie je 2 schakelaars verschijnen. Dit zijn de schakelaars die je omzet als je met de rotatie wil gaan werken. Beide schakelaars moeten in dezelfde richting staan.

Zet beide schakelaars om en weer terug. Probeer nogmaals om de as te bewegen. Staat er nu wel spanning op? Mocht dit niet het geval zijn dan zet je de schakelaars om. Staat er nu spanning op de as?

Als er nog steeds geen spanning op de as staat dan kun je een ticket indien zodat we je verder kunnen helpen.

Als je tijdens het eerste moment waarop je de as met de hand gaat bewegen wel spanning voelt en de as niet kunt bewegen dan kan het zijn dat de driver in storing staat. Doe de deur van de elektrakast, aan de rechter kant van de machine, open. In de elektrakast vind je drivers. Dit zijn meestal 3 zwarte drivers die naast elkaar zijn geplaatst aan de rechter kant in de elektrakast.

Drivers BRM Budget

Op de drivers zitten twee LED lampjes, een rood lampje en een groen lampje. Normaal gesproken staat alleen het groene lampje aan en het rode lampje niet. Als het rode lampje aan staat dan knippert deze meestal een aantal keer, vaak is dit of 3 x of 7 x. Het rode lampje geeft aan dat er een storing is.

Graag ontvangen we een ticket als je ziet dat het rode lampje aan staat, dan kunnen we je verder helpen. We horen ook graag hoe vaak het lampje knippert.

Download onze gratis brochure
Ga
Chat via WhatsApp

Welke lasermachine moet ik hebben?

Bekijk onze overzichtspagina met lasermachines of laat je
vrijblijvend adviseren.

+31 544 350320