• De allerbeste service en support
  • 2 jaar garantie
  • Installatie én uitleg bij levering
  • Topkwaliteit

CerMark Ultra is een laserspray die kan worden gebruikt om bepaalde metalen, glas en keramiek te markeren met een CO²-laser.

Lasermarkeren met CerMark Ultra is mogelijk op een groot aantal materialen. CerMark Ultra geeft geweldige resultaten op roestvast staal, aluminium, titanium, leisteen, glas, tegels en keramiek. Het is echter nodig om enkele proefstukken te maken om te bepalen welke machineparameters nodig zijn. Het onderliggende materiaal, het type laser, het vermogen en de snelheid hebben allemaal invloed op het eindresultaat. Het is ook belangrijk om een gelijkmatige laag CerMark Ultra aan te brengen.

Hoe gebruik ik CerMark Ultra?

CerMark Ultra is klaar voor gebruik. Schud de spuitbus een paar minuten krachtig. Zorg ervoor dat je de kogel in het blik kunt horen ratelen. Schud dan nog zeker een minuut door. Als de spuitbus niet goed geschud wordt, kunnen de coating en het oplosmiddel niet goed mengen. Hierdoor raakt het mondstuk verstopt. Wanneer dit gebeurt, kan de CerMark Ultra niet gelijkmatig op het materiaal worden aangebracht.

Zorg ervoor dat het materiaal dat je wilt markeren vet- en stofvrij is. Je kunt het materiaal ontvetten met alcohol. Nadat je het materiaal hebt ontvet breng je een dunne, gelijkmatige laag coating aan in één of twee keer om het beste resultaat te krijgen. Zorg ervoor dat de coating volledig droog is voordat je gaat markeren! Het drogen duurt een paar minuten als je een dunne, gelijkmatige laag hebt aangebracht.

We raden aan om de CerMark Ultra aan te brengen in een goed geventileerde ruimte.

Als de coating te dik wordt aangebracht, kost het meer tijd om te drogen en veel meer vermogen van de machine om een goed resultaat te bereiken. Ook kun je dan minder oppervlakte coaten. Helaas kunnen we geen inschatting geven van de totale oppervlakte die je kunt coaten. Dit is afhankelijk van de dikte van de laag coating die je aan brengt en of je 1 of 2 lagen aanbrengt.

Na het markeren kan de coating met lauw water van het materiaal afgespoeld worden. CerMark Ultra zorgt voor een semi-permanente, zwart gekleurde markering op het materiaal.

Hoe bewaar ik de CerMark Ultra?

Als je klaar bent met de CerMark Ultra, zorg er dan voor dat je de spuitbus ondersteboven draait en even spuit tot er niks meer uit komt. Hierdoor blijft de sproeikop open. Als je de spuitbus opbergt, leg deze dan op de zijkant.

Na openen is de CerMark beperkt houdbaar, houdt hier rekening mee. Je kunt de CerMark Ultra alvast op je materiaal aanbrengen en dit materiaal dan opbergen totdat je het wil gaan markeren. Wees wel voorzichtig met het opbergen zodat er geen krassen en dergelijke ontstaan.

Als je nog vragen hebt, aarzel dan niet om een ticket aan te maken.

Download hier de MSDS.

Download onze gratis brochure
Ga
Chat via WhatsApp

Welke lasermachine moet ik hebben?

Bekijk onze overzichtspagina met lasermachines of laat je
vrijblijvend adviseren.

+31 544 350320