• De allerbeste service en support
  • 2 jaar garantie
  • Installatie én uitleg bij levering
  • Topkwaliteit

De ideale omgevingstemperatuur

Een lasermachine heeft een omgevingstemperatuur nodig van 15 °C tot 33 °C. Als de temperatuur in de ruimte waar de lasermachine staat hier onder of boven zit, werkt de machine niet optimaal. Het gevolg is minder laservermogen en een mindere kwaliteit van de laserstraal. Dit zie je natuurlijk terug in je product, een gravering ziet er anders uit en het zal wat lastiger zijn om je materiaal mooi te snijden.

Een te hoge temperatuur

Bij een te hoge temperatuur stopt de machine vanzelf. De waterkoeler geeft een melding van oververhitting tot de temperatuur voldoende daalt. Als de watertemperatuur te laag is, volgt ook een foutmelding. De waterkoeler geeft een constant geluidssignaal af.

Een te lage temperatuur

Bij temperaturen lager dan 15 °C kan er schade aan de lasermachine en/ of waterkoeler ontstaan. Zit de stekker van de waterkoeler in de lasermachine? Stop de stekker van de waterkoeler dan in een extern wandcontact. Laat de waterkoeler continu aan staan zolang het kouder kan worden dan 15 °C. Dus ook als de lasermachine uitgeschakeld is.

Wordt het kouder dan 5 °C? Laat de waterkoeler continu aan staan, aangesloten op een extern wandcontact. En zorg voor extra verwarming van het water tot de minimale 15 °C. Het is mogelijk om daarvoor een verwarmer in de koelwatertank te plaatsen. Schaf bijvoorbeeld een aquariumverwarmer aan. Een JUWEL AquaHeat 100W of iets vergelijkbaars is betaalbaar en zorgt op een betrouwbare, veilige manier voor een juiste temperatuur.

Let op! Met alleen een extra verwarmer in de waterkoeler bevriest het water in de lasermachine alsnog. Laat de waterkoeler continu aan zolang het kouder is dan 15 °C.

Schade aan de lasermachine of waterkoeler doordat de watertemperatuur tot onder de 15 °C daalt, valt niet onder de garantie.

Mocht je nog verdere vragen hebben dan kun je altijd een ticket aanmaken.

Jewel AquaHeat

Download onze gratis brochure
Ga
Chat via WhatsApp

Welke lasermachine moet ik hebben?

Bekijk onze overzichtspagina met lasermachines of laat je
vrijblijvend adviseren.

+31 544 350320