• De allerbeste service en support
  • 2 jaar garantie
  • Installatie én uitleg bij levering
  • Topkwaliteit

Ik heb een BRM Original en een klauwrotatie. Nu moet ik mijn circle pulse instellen maar waar vind ik die en wat is de circle pulse?

De circle pulse is de verhouding tussen het aantal stappen die de motor moet doen om 1 x rond te draaien. Afhankelijk van de motor die op de machine zit is het aantal het aantal pulsen anders en heb je ook een andere waarde nodig. Als voorbeeld, als de motor 7500 pulsen nodig heeft om 1 x helemaal rond te draaien dan is de circle pulse ook 7500. Als de motor 6500 pulsen nodig heeft om 1 x helemaal rond te draaien dan is de circle pulse ook 6500.

De BRM original is geleverd met een klauwrotatie. Ook is er een USB-stick meegeleverd samen met een checklist. Op deze USB-stick en checklist vind je de circle pulse.

Mocht je de USB-stick of checklist niet meer hebben dan kun je de circle pulse ook zelf achterhalen.

Hoe achterhaal ik zelf de circle pulse?

Zorg ervoor dat je materiaal hebt waarop je kunt testen. Een kartonnen rol bijvoorbeeld kan heel handig zijn. Het testmateriaal moet echt rond zijn en mag niet conisch zijn! Meet de diameter van je testmateriaal op. Dit komt heel precies, het beste kun je de diameter met een schuifmaat als je die hebt. Schrijf de diameter even op.

Plaats de klauwrotatie in de lasermachine. Plaats de rotatie met de motor naar links op het werkveld, anders wordt je tekening gespiegeld. Dat maakt voor het testen niet uit maar is vervelend als dit gebeurt wanneer je nieuw materiaal gaat bewerken.

Plaats de laserkop rechts boven in het werkveld. Druk op het display op de machine op ‘Origin’. Zet de lasermachine uit en steek de stekkers van de rotatie in de aansluitingen. Je vindt de aansluitingen aan de rechterkant, binnen in de cabine. Als je de stekkers hebt aangesloten dan kun je de klep dicht doen. Vervolgens ga je naar het schakelaar paneel aan de rechter zijkant van de machine. Hier zit een schakelaar, de Y/U-schakelaar. Zorg ervoor dat je de schakelaar op de U-stand hebt staan. Als de schakelaar nog op de Y staat, dan moet je de lasermachine even uitschakelen. Zet de schakelaar op de U en zet de machine opnieuw aan.

Connectiepunt BRM Original

Schakelaarpaneel BRM Original

Zet de lasermachine weer volgens de normale procedure aan. Je merkt dat de laserkop niet in de Y-richting zal bewegen. Als je op de Y- of Y+ knoppen op het display drukt zal de rotatie gaan draaien. De X-as zal ook gewoon werken.

Zodra de lasermachine weer helemaal aan staat kun je je testmateriaal in de klauwrotatie gaan klemmen. Zorg ervoor dat het goed vast zit en niet weg kan schieten.

Ga met de X-as naar het midden van je product. Omdat de Y-as niet werkt zul je de brug handmatig naar je toe moeten halen om de laserkop zo boven je materiaal te zetten. Zorg ervoor dat het puntje onder aan de lensschacht boven het hoogste punt van je testmateriaal staat. Stel nu de focushoogte af. Druk op het display op de Origin-knop.

Vervolgens teken je in het laserprogramma een vierkant van 2 bij 2 cm. Stel de parameters in op snijden. Neem echter een snelheid en een power die je zou gebruiken bij het graveren. Je wil namelijk een markering maken op je teststuk, je wil er niet doorheen snijden.

Ga vervolgens naar het tabblad Output. Vink het vakje bij Enable rotate engrave aan. Neem een Circle pulse van 7000. Vul bij Diameter de diameter van je testproduct in. Stuur je bestand nu naar de machine.

Enable rotate engrave

Haal het bestand op in de machine. Ga het bestand snijden. Zodra de machine klaar is haal je het product uit de klauwrotatie. Meet de lijn over de bolling van het product. Het is belangrijk om goed te meten, het beste kun je hier een meetlint gebruiken.

Kartonnen buis

Waarschijnlijk is de lijn niet precies 2 cm. Dit zal groter of kleiner zijn. Probeer eens een circle pulse van 6500 of 7500 en kijk wat er dan gebeurt. Op deze manier kun je, eerst in wat grotere stappen en als je dichterbij bent, in kleine stappen de circle pulse bepalen.

Mocht je er niet uit komen of vragen hebben dan kun je altijd een ticket insturen.

Download onze gratis brochure
Ga
Chat via WhatsApp

Welke lasermachine moet ik hebben?

Bekijk onze overzichtspagina met lasermachines of laat je
vrijblijvend adviseren.