• De allerbeste service en support
  • 2 jaar garantie
  • Installatie én uitleg bij levering
  • Topkwaliteit

Meegeleverde luchtpomp.

Bij de BRM Budget ontvang je een kleine luchtpomp. De luchtpomp levert ongeveer 0.1 bar aan druk. Deze luchtpomp sluit je aan op de achterkant van de lasermachine. Vervolgens lopen de luchtslangen vanaf de achterkant van de machine naar de rechterkant van de machine. Hier zit aan de buitenkant een boutje. Dit boutje is gekoppeld aan een luchtregelaar. De luchtslang zit ook aan de luchtregelaar. Vanaf de luchtregelaar gaat de luchtslang via de Y- en X-as naar de luchtknie die aan de nozzle zit.

Luchtregelaar

De luchtregelaar heeft een smoorring waar je de aantal liters per minuut mee kunt afstellen. Door aan het boutje die aan de rechter kant van de machine naar de luchtregelaar gaat te draaien voeg je meer of minder lucht toe.

Moet ik altijd lucht toevoegen?

Sommige materialen worden mooier als je wat meer lucht toevoegt, andere materialen hebben juist wat minder lucht nodig. Het is echter wel belangrijk om altijd iets lucht toe te voegen. Wanneer je geen lucht toevoegt kan de rook neerslaan op de lens. De viezigheid blijft dan op de lens liggen. Als je weer gaat snijden of graveren dan kun je de viezigheid in de lens inbranden waardoor de lens niet meer bruikbaar is. De lens moet dan vervangen worden om weer goed te kunnen snijden en graveren.

Als je vaak redelijk weinig lucht toevoegt dan zul je wat vaker moeten kijken of de lens nog mooi schoon is en indien nodig de lens ook wat vaker schoonmaken.

Klik hier om een artikel te lezen omtrent het reinigen van de lens.

Er komt bijna geen lucht uit de nozzle, wat nu?

Mocht er minder lucht zijn dan je had verwacht dan kun je kijken of je de smoorring wel goed open hebt staan. Verder zit in de luchtregelaar een klein stukje gaas. Je kunt de slangen van de luchtregelaar af halen. In een van de aansluitingen vind je het stukje gaas. Er kan zich wat vuil hebben opgehoopt op het gaasje waardoor de lucht er niet meer door kan stromen. Met een naaldje of iets dergelijks kun je het vuil weghalen.

Het kan wat lastig zijn om er goed bij te kunnen komen. Mocht je de luchtregelaar uit de machine moeten halen dan is het belangrijk dat je even markeert welke slang aan welke kant van de luchtregelaar zit zodat je de luchtregelaar op de juiste manier weer aan kunt sluiten. Je kunt de moer aan de buitenkant van de machine losdraaien om de luchtregelaar zo los te maken.

Als je het gaasje uit de luchtregelaar weghaalt dan kan het vuil ongestoord door de luchtleidingen. Het vuil kan hierdoor makkelijk bij de lens komen. Hierdoor kan de lens sneller slijten. We raden dan ook af om het gaasje weg te halen.

Kan ik een compressor aansluiten op de BRM Budget zonder aanpassingen te doen?

Nee, je kunt niet maar zo een compressor aansluiten op de luchttoevoer. De slangen die in de machine zitten zijn niet gemaakt voor de druk die een compressor levert. De slangen kunnen ongeveer 0.5 bar aan, als je meer bar geeft dan zullen de slangen kapot gaan. Ook blijft de luchtstroom continu aanwezig, er zit geen klep op de machine die sluit wanneer je niet aan het werk bent. Hierdoor loopt je compressor al snel leeg.

Mocht je toch met een compressor willen werken, stuur dan een ticket en dan helpen we je verder.

Download onze gratis brochure
Ga
Chat via WhatsApp

Welke lasermachine moet ik hebben?

Bekijk onze overzichtspagina met lasermachines of laat je
vrijblijvend adviseren.

+31 544 350320