• De allerbeste service en support
  • 2 jaar garantie
  • Installatie én uitleg bij levering
  • Topkwaliteit

Deze stappen moet je uitvoeren als de Y-as van je BRM Slim niet werkt.

Als de Y-as van de BRM Slim niet werkt, controleer dan als eerste of alle deuren gesloten zijn. Alle deuren moeten gesloten zijn voordat de assen kunnen bewegen.

Hierna controleer je of de noodstop ingedrukt is. Je kunt de noodstop voor de zekerheid even indrukken. Nadat je de noodstop ingedrukt hebt kun je de noodstop een kwartslag draaien. De knop komt nu omhoog. Ook zie je dat de signaallamp niet meer rood is maar dat deze groen is geworden.

Nadat je deze stappen hebt doorlopen kun je kijken of je de Y-as kunt bewegen. Als je de as niet of moeilijk kunt bewegen dan staat er spanning op. Als je de as makkelijk kunt bewegen dan staat er geen spanning op.
Als er geen spanning op de Y-as staat dan kun je de rotatie, mits je deze hebt, erbij pakken. Sluit de rotatie aan met de stekker. Het contact waar de stekker in moet zit aan de rechterkant in de machine. Haal de stekker daarna weer uit het contact. Tussen het insteken van de stekker en het uithalen van de stekker hoeft niet veel tijd te zitten.

Luister of je een klik hoort wanneer je de stekker in steekt en uit haalt. Hoor je geen klik dan kun je de deur van de elektrakast open doen. Zorg er wel voor dat je niks aan raakt, dat kan gevaarlijk situaties opleveren.

De relais controleren

In de elektrakast zitten een aantal relais. Als de rotatie aangesloten wordt dan moeten relais 100KA1 en 110KA1 gaan schakelen. Controleer dit door naar de relais te kijken. Normaal gesproken gaat een lampje op het relais aan of uit wanneer het omgeschakeld wordt. Het relais is een vierkant blokje, vaak doorzichtig. Er bevinden zich een aantal relais naast elkaar, links in de elektrakast.

Elektrakast BRM Slim

Mocht dit allemaal goed gaan maar je blijft het probleem houden dan kun je het beste een ticket indienen waarin je beschrijft welke stappen je al genomen hebt.

Als je geen rotatie hebt of als de as wel bekrachtigd is en je hebt de problemen dan kun je de elektrakast openen. Zorg er wel voor dat je niks aan raakt, dat kan gevaarlijk situaties opleveren. Controleer of er een rood lampje knippert op de Y-as driver. Als het rode lampje knippert dan is het belangrijk dat je telt hoe vaak het lampje knippert. Dit kan 4 x of 7 x zijn.

Stuur een ticket in waarin je vermeldt welke stappen al genomen zijn en hoe vaak het rode lampje knippert.

Download onze gratis brochure
Ga
Chat via WhatsApp

Welke lasermachine moet ik hebben?

Bekijk onze overzichtspagina met lasermachines of laat je
vrijblijvend adviseren.

+31 544 350320