• De allerbeste service en support
  • 2 jaar garantie
  • Installatie én uitleg bij levering
  • Topkwaliteit

CerMark LMC-6044P is een laserspray die kan worden gebruikt om bijvoorbeeld glas en keramiek te markeren.

Lasermarkeren met CerMark LMC-6044P is mogelijk op een divers aantal materialen. Het geeft een mooi resultaat op bijvoorbeeld glas, keramiek, porselein, glazen flessen en servies. Het is echter nodig om enkele proefstukken te maken om te bepalen welke machineparameters nodig zijn. Het onderliggende materiaal, het type laser, het vermogen en de snelheid waarmee je markeert hebben allemaal invloed op het eindresultaat. Het is ook belangrijk om de CerMark LMC-6044P op de juiste manier aan te brengen en je materiaal op de juiste wijze voor te bereiden.

Hoe gebruik ik CerMark LMC-6044P.

CerMark LMC-6044P is klaar voor gebruik. Schud de spuitbus een paar minuten krachtig. Zorg ervoor dat je de kogel in de spuitbus kunt horen ratelen. Schud dan nog minimaal 2 minuten door. Als je de spuitbus niet goed schudt, kunnen de coating en het oplosmiddel niet goed mengen. Hierdoor raakt het mondstuk verstopt. Wanneer dit gebeurt, kan de CerMark LMC-6044P niet gelijkmatig op het materiaal worden aangebracht.

Zorg ervoor dat het materiaal dat je wil graveren vet- en stofvrij is. Je kunt het materiaal ontvetten met alcohol. Nadat je het materiaalt ontvet hebt, breng je in één of twee keer, een dunne, gelijkmatige laag aan om het beste resultaat te krijgen. Zorg ervoor dat de coating volledig droog is voordat je gaat markeren! Het drogen duurt een paar minuten als je een dunne, gelijkmatige laag hebt aangebracht. Je kunt het natte voorwerp ook in een oven plaatsen of een föhn gebruiken om de coating te drogen als je in tijdnood bent.

Als de coating te dik wordt aangebracht, kost het meer tijd om te drogen en veel meer kracht van de machine om een goed resultaat te bereiken.

De CerMark LMC-6044P droogt op als een poeder dat na het markeren gemakkelijk te verwijderen is. Het wordt aanbevolen om het materiaal niet te lang na het aanbrengen van de CerMark te markeren. Pas op dat je de coating niet aanraakt, de coating beschadigt redelijk snel. Helaas kunnen we geen inschatting geven van de totale oppervlakte die je kunt coaten. Dit is afhankelijk van de dikte van de laag coating die je aan brengt en of je 1 of 2 lagen aanbrengt.

We raden aan om de CerMark LMC-6044P aan te brengen in een goed geventileerde ruimte. Het is belangrijk om wat minder vermogen en snelheid te gebruiken. Hoge vermogens kunnen glassubstraten beschadigen en dit moet vermeden worden. Je zult hiermee moeten testen.

Na het graveren kun je de coating met lauw water van het materiaal afspoelen. CerMark LMC-6044P zorgt voor een semi-permanente, zwart gekleurde markering op het materiaal.

Hoe bewaar ik de CerMark LMC-6044P.

Als je klaar bent met de CerMark LMC-6044P, zorg er dan voor dat je de spuitbus ondersteboven draait en spuit. Hierdoor blijft de sproeikop open. Bewaar de spuitbus door het op de zijkant neer te leggen. Na openen is de CerMark beperkt houdbaar, houdt hier rekening mee.

Als je nog vragen hebt, aarzel dan niet om een ticket aan te maken.

Download hier de MSDS.

Download onze gratis brochure
Ga
Chat via WhatsApp

Welke lasermachine moet ik hebben?

Bekijk onze overzichtspagina met lasermachines of laat je
vrijblijvend adviseren.

+31 544 350320