• De allerbeste service en support
  • 2 jaar garantie
  • Installatie én uitleg bij levering
  • Topkwaliteit

Bij Rijn IJssel in Arnhem gebruiken ze de BRM Original 6090 naar volle tevredenheid. De lasermachine wordt gebruikt op de locatie waar opleidingen zitten binnen de creatieve industrie en techniek. Dankzij de lasermachine kunnen studenten hun ontwerpen realiteit laten worden.

Verschillende opleidingen kunnen gebruik maken van de lasermachine die in de werkplaats staat. Onder andere de opleidingen Art & Design, Interieurdesign en Human Technology maken veel gebruik van de lasermachine. Wij spraken met Esther van Cleef, de praktijkbegeleider die de studenten begeleidt bij het lasersnijden.

Zagen met de hand is ouderwets

Esther vertelt ons waarom ze een lasermachine hebben aangeschaft. “Er wordt veel met de figuurzaag, lintzaag of decoupeerzaag gedaan, maar dat is net niet het gewenste resultaat wat men wil behalen als je het hebt over eindexamens. Het niveau van de eindproducten van de leerlingen is dankzij de machine een stuk hoger en dat is een groot voordeel. Maar studenten mogen niet alles zomaar laseren, alleen eindproducten mogen gelaserd worden. Ze moeten namelijk wel eerst kennis opdoen over hoe ze met de materialen moeten omgaan.”

Zij aanzicht van een Pro 900.
Op voorraad

Pro 900

  • Werkgebied 900 x 600 x 200 mm
  • Laservermogen 100 W
  • Hoogste veiligheidsniveau: laserklasse 1
“Ze zijn echt heel enthousiast, met open mond staan ze te kijken dat hun ontwerp realiteit wordt dankzij de machine.”
— Esther van Cleef

Ontwerp wordt realiteit

Studenten maken zelf een ontwerp en kunnen vervolgens laten weten dat ze iets willen maken met de laser. Vervolgens helpt Esther de studenten dan bij het maken van de producten. “Bij studenten is er veel verbazing over wat de machine allemaal kan. Ze zijn echt heel enthousiast, met open mond staan ze te kijken dat hun ontwerp realiteit wordt dankzij de machine. Eerder tekenden ze dingen met de hand om het vervolgens uit te zagen, maar nu tekenen ze dingen in Illustrator. En dan kunnen ze hun ontwerp door de lasersnijder uit laten snijden en graveren. De creativiteit zit in de student en de lasersnijder kan het maken. Dat is echt een hele fijne combinatie.”

De eindproducten van de studenten zien er dankzij de lasermachine een stuk professioneler uit vertelt Esther. “De afwerking van de eindproducten is veel beter. En ze worden creatief gestimuleerd omdat hetgeen wat eerst onmogelijk was, nu wel mogelijk is. Als je sommige producten zou willen zagen met de hand dan ben je een week bezig. Terwijl de studenten maar enkele weken hebben voor een project. Dus de lasermachine heeft echt een grote meerwaarde binnen de opleiding.

De service van BRM

Over de service van BRM is Esther zeer tevreden. “Ik ben eigenlijk nog helemaal niet lang bekend met de techniek van het lasersnijden. Maar door de goede service van BRM heb ik het mezelf in mum van tijd aan kunnen leren. BRM staat me altijd vriendelijk te woord, ik heb nooit het gevoel gehad dat ik overbodig belde. Ze hebben wel veel geduld, want ik heb vaak aan de lijn gehangen!”

Download onze gratis brochure
Ga
Chat via WhatsApp

Welke lasermachine moet ik hebben?

Bekijk onze overzichtspagina met lasermachines of laat je
vrijblijvend adviseren.

+31 544 350320