• De allerbeste service en support
  • 2 jaar garantie
  • Installatie én uitleg bij levering
  • Topkwaliteit

Odisee zet hun BRM Original 100160 lasermachine in om studenten te leren hoezij producten kunnen ontwerpen. De lasermachine is een essentieel onderdeel binnen de ontwerp opleiding.

“Wij gebruiken de lasermachine om de studenten te laten zien dat een ontwerp maakbaar moet zijn. Ze moeten dus nadenken over alle details bij het maken van een ontwerp, zodat het uiteindelijk een monteerbaar geheel wordt.”
— Jurgen Symynck

Op de technologiecampus van Odisee in Gent maken ze dagelijks gebruik van een BRM laser machine. De machine van BRM wordt veel gebruikt voor de opleiding ‘Ontwerp- en productietechnologie’. Tijdens deze studie leren de studenten hoe zij een product kunnen ontwerpen van het begin tot het einde. Ze maken dus de eerste tekeningen op de computer maar leren ook de uiteindelijke praktische vormgeving. Bij Odisee spraken we met de docent Jurgen Symynck die verantwoordelijk is voor de teken- en ontwerpvakken op de opleiding.

De maakweek

Een van de projecten die jaarlijks terugkomt waarbij de lasermachine ingezet wordt is de “maakweek”. Voor deze week krijgen studenten een opdracht waarbij ze een product moeten ontwerpen en uiteindelijk maken met de lasermachine. Zo moesten zij vorig jaar een product ontwerpen waarmee zij een tennisbal naar een doel moeten schieten.

Jurgen haalt aan dat dit een belangrijk leerproces is voor de leerlingen. “De student kan een product uitsnijden waarvan wij op voorhand weten dat het niet gaat werken. Maar door de lage kostprijs van de materialen is het geen probleem dat de student eerst een paar keer faalt. En de student maakt gewoon snel kennis met de praktijk omdat het allemaal zo snel gaat. Ze zijn dan ook erg te spreken over de machine”.

Populair icoon.
Meest populair
Zij aanzicht van een BRM Pro 1300.
Enkele beschikbaar

Pro 1300

  • Werkgebied 1300 x 900 x 200 mm
  • Laservermogen 100 of 150 W
  • Hoogste veiligheidsniveau: laserklasse 1
“Wij zijn heel blij met zo’n lasermachine en het heeft heel veel toegevoegde waarde.”

“Wij zijn heel blij met zo’n lasermachine en het heeft heel veel toegevoegde waarde. De machine is namelijk vrij goedkoop en tegelijkertijd robuust. De software is heel laagdrempelig waardoor de studenten al naar een half uur uitleg zelfstandig en veilig gebruik kunnen maken van de machine.” Deze gebruiksvriendelijkheid is voor een school als Odisee essentieel omdat zij er dagelijks mee werken.

Service

Ook de service van een bedrijf als BRM is belangrijk volgens Jurgen. “We hebben een klein probleem gehad met de machine en dit kon snel en vakkundig verholpen worden. We kwamen makkelijk in contact met BRM en zij konden de volgende dag nog een monteur sturen om het op te lossen.”

Jurgen zou de machine daarom ook zeker aanbevelen bij andere scholen. Dit vanwege de goede prijs-kwaliteit verhouding en het feit dat de machine een grote toegevoegde waarde kan hebben voor veel verschillende opleidingen.

Download onze gratis brochure
Ga
Chat via WhatsApp

Welke lasermachine moet ik hebben?

Bekijk onze overzichtspagina met lasermachines of laat je
vrijblijvend adviseren.

+31 544 350320