• De allerbeste service en support
  • 2 jaar garantie
  • Installatie én uitleg bij levering
  • Topkwaliteit

Miniworld zet hun BRM Original 90130 in om Rotterdam in miniatuur na te bouwen. Elk huisje wordt uitgesneden op de laser om vervolgens gespoten of geverfd te worden. Dankzij de lasermachine van BRM kan Miniworld heel snel en gedetailleerd modellen produceren.

Miniworld Rotterdam is een publieke attractie waarbij een heel groot gedeelte van Rotterdam is nagebouwd in miniatuur. Alles is gemaakt op schaal 1:87, de standaard die ook veel wordt gebruikt in de modelspoorwereld. Maar Miniworld doet meer dan alleen met treinen rijden. Ze laten op een interactieve manier de geschiedenis en de toekomst van Rotterdam zien. Bij Miniworld spraken we met Dido Geluk, de teamleider van het atelier. Hij is eindverantwoordelijk voor alles wat er gebouwd wordt bij Miniworld.

Rotterdamse Iconen

Dido is trots dat ze veel gebouwen die voor Rotterdam iconisch zijn na hebben weten te bouwen in miniatuur. “Het witte huis met daaraan vast de wijnhaven en de hoge woontoren zijn voorbeelden van grotere projecten. We proberen zoveel mogelijk Rotterdamse iconen neer te zetten. Op die manier kunnen toeristen bij ons ook binnen van de schoonheid van Rotterdam genieten op een regenachtige dag.”

Populair icoon.
Meest populair
Zij aanzicht van een BRM Pro 1300.
Enkele beschikbaar

Pro 1300

  • Werkgebied 1300 x 900 x 200 mm
  • Laservermogen 100 of 150 W
  • Hoogste veiligheidsniveau: laserklasse 1

Elk gebouw gemaakt met de laser

De BRM-lasermachine is een essentieel onderdeel van Miniworld vertelt Dido. “De lasermachine gebruiken we voor bijna alles. Elk gebouw dat we bouwen wordt gemaakt met de lasermachine. We tekenen alles in AutoCAD, daarna snijden we het met de laser om het vervolgens in elkaar te lijmen. Daarna spuiten we alles en is het gebouw klaar om gebruikt te worden. De lasersnijder is voor ons dus essentieel. Als hij niet zou werken dan zitten we hier echt met een groot probleem.”

“Zo strak als dat het uit de laser komt, dat krijg je met de hand gewoon niet voor elkaar.”

Omdat de machine onmisbaar is voor Miniworld, is er een grote toegevoegde waarde. Er zijn een aantal beweegredenen geweest om een lasermachine van BRM aan te schaffen. “De lasermachine is voor ons van toegevoegde waarde omdat hij heel snel werkt en op de tiende of honderdste millimeter exact. Dus als ik het goed uitteken en ik leg het onder de laser dan kan ik het daarna in no time in elkaar bouwen.” Eerder gebruikte Dido een CNC-frees met een klein werkoppervlak die lastig te programmeren was. Hij geeft aan dat met de lasermachine alles veel sneller en gemakkelijker gaat.

Dido zit al meer dan twintig jaar in het vak en in het verleden heeft hij ook wel eens met de hand moeten werken. Dan sneed hij onderdelen met een mesje of hij zaagde het met een figuurzaag. Maar dat kostte zoveel manuren die je nu allemaal bespaart dankzij de BRM Original lasermachine. “Door de lasermachine van BRM werken wij sneller en beter omdat de machine gewoon heel snel is. Zo strak als dat het uit de laser komt, dat krijg je met de hand gewoon niet voor elkaar.” De lasermachine heeft bijgedragen aan de groei van Miniworld. “Dankzij de laser ligt onze productie gewoon heel hoog. We kunnen nu werken met minder mankracht omdat we de lasermachine hebben. Het heeft dus zeker bijgedragen aan de groei van Miniworld en zeker van ons modelbouwatelier. Ik heb heel wat deadlines kunnen halen dankzij de lasermachine.”

De service van BRM

Dido vertelt dat hij ook een paar keer in contact is gekomen met BRM voor service en hij heeft dit als prettig ervaren. “We zijn een paar keer in contact gekomen met BRM voor onderhoud van de machine en dat beviel verder prima. BRM komt snel, op tijd en levert gewoon goed onderhoud. Hij loopt daarna weer als een zonnetje. Dus daar ben ik altijd heel blij mee.”

Download onze gratis brochure
Ga
Chat via WhatsApp

Welke lasermachine moet ik hebben?

Bekijk onze overzichtspagina met lasermachines of laat je
vrijblijvend adviseren.

+31 544 350320