• De allerbeste service en support
  • 2 jaar garantie
  • Installatie én uitleg bij levering
  • Topkwaliteit

Het Grafisch Lyceum is een vakschool te Rotterdam op het gebied van media, design en technologie en biedt vmbo- en mbo-opleidingen aan. De lasermachine is destijds aangeschaft voor het profieldeel 2D/3D in de vmbo-opleiding ‘Media, Vormgeving en ICT’. Inmiddels maakt de hele school er gebruik van.

Deze machine is voor het Grafisch Lyceum een middel om leerlingen enthousiast te maken voor het maken van producten. Daarnaast wordt de lasermachine veel gebruikt om de leerlingen te leren omgaan met Adobe Illustrator en het maken van zowel 2D als 3D producten. Bij Grafisch Lyceum Rotterdam spraken we met Leonard Braber, docent Mediavormgeving en ICT. Hij maakt dagelijks gebruik van de machine op school.

Over de school

Grafisch Lyceum biedt complete beroepsopleidingen van vmbo tot mbo. “Leerlingen beginnen dus op het VMBO, waar ze les krijgen voor de algemene ontwikkeling van allerlei beroepsvaardigheden binnen de mediabranche. En op dezelfde school kiezen ze dan een mbo-vervolgopleiding zoals cameraman of vormgever. Ze krijgen les in vakken zoals audiovisueel, interactief en ook les in het maken van 2D of 3D producten. En daar gebruiken we de lasermachine dus veel voor.”

De keuze voor een lasermachine

Leonard vertelt ons meer over de keuze die ze gemaakt hebben om een lasermachine aan te schaffen. “Wij hebben het profiel 2D & 3D en in dat profiel maken leerlingen producten van hout, karton en papier met de lasermachine. We hebben ook 3D-printers, maar dat is een heel langdurig proces. Dus we zochten eigenlijk een uitbreiding van machines om sneller producten mee te kunnen maken. Toen hebben we een bijscholing gedaan over nieuwe media en zodoende zijn we bij een lasersnijder terecht gekomen. Want een lasermachine is heel interessant om op school te hebben. We waren er dan ook meteen enthousiast over, het is een geweldig ding! Dus nadat we hem hebben bekeken, hebben we hem meteen aangeschaft. De machine is “hufterproof” en degelijk, dus we kunnen er jaren mee doen.”

Populair icoon.
Meest populair
Zij aanzicht van een BRM Pro 1300.
Enkele beschikbaar

Pro 1300

  • Werkgebied 1300 x 900 x 200 mm
  • Laservermogen 100 of 150 W
  • Hoogste veiligheidsniveau: laserklasse 1

Een goed leertraject

Het leertraject met de lasermachine is heel interessant volgens Leonard. “We gebruiken de lasermachine om leerlingen Adobe Illustrator aan te leren. Zodat ze daar dan hun eigen producten mee kunnen maken. En dan eerst platte producten zoals een sleutelhanger of een onderzetter. Dit doen we zodat ze meer ruimtelijk inzicht krijgen. Ze moeten dan iets ontwerpen in Adobe Illustrator wat ook echt in elkaar gezet kan worden. Het moet dan in elkaar passen en dan het liefst zonder lijm. Sommige leerlingen hebben een vliegtuigje ontworpen of een puzzel. Ze gaan er echt heel creatief mee om.”

“Eigenlijk zou ik wel graag een tweede willen aanschaffen.”
— Leonard Braber

Leonard is heel enthousiast over de machine op school. “Het is voor leerlingen belangrijk om hun product te kunnen maken. Het is leuk om een product te kunnen ontwerpen. Als je het ontwerp daarna kunt uitwerken tot een mooi item in hout of acryl, dan heb je een heel goed traject te pakken. We zijn er echt heel blij mee en eigenlijk zou ik wel graag een tweede willen aanschaffen.”

Enthousiaste leerlingen

De lasermachine is een manier om leerlingen enthousiast te maken en dat werkt heel goed volgens Leonard. “We hebben ongelofelijk veel hout verslonden in de afgelopen maanden. De machine is gewoon continu bezet. Leerlingen staan vaak in de rij om hun product te mogen maken. Het heeft leerlingen enthousiast gemaakt. En die motivatie van de leerlingen is heel belangrijk voor ons. Voor elke school die iets met media doet is een lasermachine heel interessant. Met het lasersnijden heb je met andere factoren te maken zoals de dikte van het hout en de snelheid bijvoorbeeld. En dat heb je met simpele geprinte producten gewoon niet. Dus dat is echt een aanvulling op het onderwijs, een heel nieuw traject.”

Veiligheid

De veiligheid van het werken met de machine is een belangrijk aspect volgens Leonard. “In de productie “hal” (het allerbelangrijkste lokaal) is altijd een instructeur aanwezig die er altijd is voor de leerlingen. De leerlingen krijgen een verwijzing van de docent waardoor er maar een bepaald aantal leerlingen tegelijk in de ruimte is. De leerling moet ook altijd bij de machine blijven als hij in bedrijf is. Het is ook gewoon een veilige machine want als de klep opengaat dan stopt de machine meteen met de opdracht.”

De service van BRM

Leonard vertelt ons meer over hoe hij de service van BRM heeft ervaren en over het aankoopproces van de lasermachine. “We hebben offertes aangevraagd bij diverse leveranciers. De firma Vrotech vroeg me om langs te komen en dat heb ik meteen gedaan. Toen heb ik een hele duidelijke demonstratie gehad en daarna een heldere offerte ontvangen. De plaatsing van de machine was ook heel goed en duidelijk gecommuniceerd. Ook de uitleg bij de uitlevering heb ik als heel prettig ervaren. We hadden een keer een instelling verkeerd staan en toen zijn we zelfs heel vakkundig via Whatsapp geholpen door BRM. Tot nu toe zijn we heel tevreden over de service van BRM.”

Naast BRM heeft Leonard ook informatie ingewonnen bij andere bedrijven die lasermachines aanbieden. “Een concurrent van jullie was een stuk duurder, en dat heeft de doorslag gegeven om voor BRM te kiezen. Als je kijkt naar de prijs- kwaliteitsverhouding dan is dit voor ons gewoon de perfecte machine.”

Download onze gratis brochure
Ga
Chat via WhatsApp

Welke lasermachine moet ik hebben?

Bekijk onze overzichtspagina met lasermachines of laat je
vrijblijvend adviseren.

+31 544 350320